Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

KAJ

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

KAJ Katholieke Arbeiders Jeugd afdeling Centrum en Boschweg Opgericht omstreeks 1944- opgeheven 1988??

Hoe het begon[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de diverse gesprekken, welke met oud-Kajotters gevoerd zijn, zijn enkele dingen in het bijzonder bijgebleven.
Bij alle activiteiten die ze hielden "hadden ze van alles niks" en allemaal spraken ze met een goed gevoel over die tijd. De meeste met heel veel plezier en sommige nog steeds erg serieus en een zelfs heel emotioneel.
Voor de oorlog had kanunnik Cardijn in België naar de denkbeelden van Dr. Poels de Kajottersbeweging opgericht vergelijkbaar met de Jonge Werkman. Echter ieder met hun eigen uniformen, emblemen, liederen, eigen systemen en methodieken. Maar met hetzelfde ideaal totdat de oorlog begon.
Na de oorlog wordt aansluiting gezocht bij de Belgische KAJ. Zo werd gestart met een organisatie die inmiddels een wereldbeweging geworden was.
In Schijndel was het kapelaan Verwiel die hiervoor het initiatief nam. Op Donderdag 14 december 1944 werden in een lokaaltje van Jansen de Wit de eerste plannen uiteengezet. In de oude barak op het voetbalveld worden de eerste bijeenkomsten gehouden. Kort hierna werd kapelaan Verwiel echter overgeplaatst en in 1945 werd kapelaan Chr. Vinken de nieuwe aalmoezenier. Deze was verantwoordelijke voor de komst van de sportdagen, bonte avonden, muziek, openlucht spel, fancy fair, St. Nicolaas acties, tentoonstellingen en de maandkrant "Jongeren-op".
In 1946 werd een lokaal bij cafe Hubers (toen tegenover de Rabobank) het nieuwe onderkomen. Na het herstel van het Patronaat in ca. 1946 is dit t/m 1958 het onderkomen voor o.a. de KAJ. Daarna is voor korte tijd slagerij Wijdeven op de hoek Kluisstraat en Vicaris van Alphenstraat het verblijf.

KAJ Bestuur afd. Boschweg Juli 1949 op de binnenplaats van het Patronaat

Foto 041, 1949 KAJ Bestuur afd.Boschweg Juli 1949 op de binnenplaats van het Patronaat
Staand: 1. Albert Pijnenburg districtsleider, 2. Jos Kemps, 3. Frans van Doremalen, 4. Toon de Greef, 5.Leo Verhagen, 6. van der Leest, 7. Huub Steenbakers (koster Boschweg),
Zittend: 8. Toon van der Heijden, 9. Broer Schuurmans, 10. Toon van Houtum, 11. Toon Keetels, 12. Wim van Doremalen.

Inkomsten en uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Contributie was 15 cent/week en voor vakbondsleden 10 cent/week.
Op het moment dat er een huurschuld was aan Verkuylen (beheerder Patronaat) gingen Jan Franssen en Ad van Boxtel naar deken G.L.J. van Dijk om aan te geven dat de KAJ grote schulden had. Deze (man met een klein hartje) ging naar boven en kwam terug met Hfl. 200,- Uiteraard mocht dit niet aan Verkuylen verteld worden!! (Het geld kwam naderhand natuurlijk toch weer bij de pastorie terecht omdat de kerk eigenaar was van het Patronaat !!!)

Belangrijkste activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Sint Nicolaas[bewerken | brontekst bewerken]

Na de zomervakantie startte een groep met het maken van houten speelgoed. Er werd een exemplaar gekocht. Dat werd gedemonteerd zodat de onderdelen als mal gebruikt konden worden. Hout werd bij Jansen de Wit verzameld alwaar ook de onderdelen, nadat ze afgetekend waren, met behulp van de mal werden uitgezaagd. In het Patronaat werden de onderdelen geschuurd, gemonteerd en beschilderd.
Na 4 jaar werd geregeld dat dit door vrijwilligers bij Bolsius kaarsenfabriek gespoten kon worden. Ca. 300 stuks speelgoed werd zo jaarlijks voor kinderen van minderbedeelde gezinnen gemaakt. Bij Bazar Vugts werd speelgoed in beschadigde dozen opgekocht, Jansen de Wit schonk sokken en de middenstand boeken en andere niet courante artikelen. In overleg met de aalmoezenier, een ambtenaar, huisartsen en de Vincentiusvereniging werd besloten welke gezinnen in aanmerking kwamen voor deze surprises. Jaarlijks werden zo 60 a 70 gezinnen verblijd met cadeaus.
Er werd ook versleten speelgoed opgehaald wat dan opgeknapt werd. Een paard dat geschonken was door Bolsius werd zo mooi opgeknapt dat Bolsius het paard terugkocht!!

Fancy fair[bewerken | brontekst bewerken]

Om o.a. het voorgaande te bekostigen werd er elk najaar in de grote zaal van het Patronaat een fancy fair gehouden. Naast het tentoonstellen van het gemaakte speelgoed was er koekhappen, ringen gooien, touwtje trekken, grabbelton en natuurlijk ballen gooien. Hierbij waren de meest fantastische prijzen te winnen ware het niet dat één bus nooit om te gooien was omdat deze was vastgezet!!!

Bedevaart[bewerken | brontekst bewerken]

Om de kosten te betalen voor de mensen die mee wilden naar Lourdes maar dit niet konden betalen werd in 1954 een oliebollen actie gehouden. In het klooster werd het deeg voorbereid waarna het overgebracht werd naar 5 adressen verdeeld over Schijndel. Daar werden ze gebakken waarna de Kajotters op een platte kar de oliebollen huis aan huis gingen verkopen.
De bedevaart naar Rome in augustus 1957 kostte een avond vergaderen omdat men het niet eens was of dat het een bedevaart of kruistocht moest zijn. (Programmaboekje vermeldt ROME-KRUISTOCHT AUGUSTUS 1957……..)
In 1961 werden glazen verkocht om e.e.a. te bekostigen.
Kajotters konden ook Hfl. 1,- per bonnenboekje (van 50 stuks) verdienen als ze deze konden verkopen voor de bouw van de Vink (nieuwe parochiekerk Hoevenbraak). Elke week was een Solex de hoofdprijs van deze loterij. Er waren jongens die zo elke week 4 a 5 boekjes verkochten.

1957, KAJ in Rome

1957, KAJ in Rome
Rij A:
Rij B:
Rij C:
Rij D: 7. den Otter
Rij E: 5. Pieter Langenhuijsen
Rij F: 1. Wil Langenhuijsen

Sportdagen[bewerken | brontekst bewerken]

De diverse KAJ-afdelingen organiseerden om toerbeurt sportdagen. Diverse disciplines zoals discuswerpen, kogelstoten, touwtrekken, 800 meter, 1500 meter, en 3 km hardlopen en vijfkamp werden beoefend. Incidenteel ging men voor een sporthappening op stap.

Zoals een voetbaldag in Turnhout.
Op Vrijdag vertrokken ze met de fiets en Nico de Gier met zijn Solex. Deze kocht onderweg worst en varkenspootjes (een lekkernij dat niet bij alle gezinnen op tafel kwam). Het was een warme dag en terplekke aangekomen moest er natuurlijk eerst een potje gevoetbald worden. Echter toen ´s-avonds het eten bereid werd bleek dat de worst en de varkenspootjes onderweg in de fietstas gezelschap hadden gekregen van maden. Of er nog iemand van de varkenspootjes "gesmuld" heeft vermeld het verhaal niet…….

Toneel, bonte avonden en andere uitvoeringen[bewerken | brontekst bewerken]

Toneel o.a. "Terug naar Gezemee" het lijden van Christus werd in november/december uitgevoerd. Joske Mutsaars was een van de betere spelers. Regisseurs waren o.a. Jan van Doremalen en Toontje van der Sangen.
Verder waren er volksdansen en turnvoorstellingen. (Boomkunstenaar) Jan Verhagen was de 1e instructeur. Maar toen de KPJ Jan vlees en worst bood, vertrok deze.
Walter Martin (Duitser in dienst bij Jansen de Wit) werd de nieuwe instructeur. Deze was erg geliefd bij de jongens. (Walter was protestant en kon eigenlijk volgens de kerk geen instructeur zijn van de Katholieke Arbeiders Jeugd!!)

Openluchtspel[bewerken | brontekst bewerken]

In 1947 of 1948 hadden de Kajotters een openlucht toneelspel bijgewoond in Amsterdam. Op de terugweg werd besproken dat ook dit in Schijndel mogelijk moest zijn. Ad van de Ven was bereid om dit te bedenken en te schrijven. In het jubileumjaar 1949 werd dit op de binnenplaats van de Sint Lambertus School uitgevoerd. In de nacht van Vrijdag op Zaterdag werden de tribunes opgebouwd. Midden in de nacht kwam dr. Oppenraaij kijken en deze was zo onder de indruk van het enthousiasme dat deze toezegde dat als er ooit hulp nodig was ze maar bij hem moesten komen.
Toen later KAJ Boschweg Hfl. 500,- tekort kwam stapte Jo Mathijssen naar W.H.A. van Oppenraaij waarbij deze onmiddellijk het bedrag overhandigde met de mededeling dat ze het maar terug moesten betalen als ze dat konden. Toen de volgende Fancy fair hfl. 1.000,- opbracht ging Jo hfl. 250,- terugbetalen in de hoop dat de rest kwijtgescholden zou worden. Helaas, dat was niet zo. Echter bij de receptie die gehouden werd bij zijn afscheid heeft dr. Van Oppenraaij alsnog het resterende bedrag kwijtgescholden.
Het openluchtspel ging over de tweestrijd tussen een Christus figuur (Bertus van den Brand) en een wereld figuur (Jo Mathijssen) die het goede (geluk, trouw) resp. het kwade (drank, geweld, ontrouw) van de wereld vertegenwoordigde. Om beurten probeerden deze 2 figuren de ca. 150 Kajotters voor zich te winnen. Bertus stond op een preekstoel op de fietsenstalling (een grote bloemenzee) en Jo stond op het veld. Cor Keetels met gitaar op een paard maakte ook veel indruk. Ca. 2.000 toeschouwers kwamen op dit schouwspel af.
Voor aanvang was er ook nog iets voor de kinderen georganiseerd. 100 hanen werden in de meest fantastische kleuren geschilderd en aan de pootjes werden lotjes gehangen. Kinderen konden kaartjes kopen zodat ze aanwezig mochten zijn bij het loslaten van deze hanen. Bedoeling was dat de hanen weg zouden vliegen maar door de verf waren ze zo zwaar geworden dat dat niet gebeurde!!! De Schijndelse jeugd was zo fanatiek dat veel kinderen alleen maar een poot in handen kregen en dat was natuurlijk niet voorzien.....

Zomerkampen[bewerken | brontekst bewerken]

Elke zomer was er wel een kamp. Dat duurde een week waarbij zaterdag de vertrekdag was. In het voorjaar werd hfl. 25,- beschikbar gesteld om de voorbereiding te bekostigen. In een lang weekend in het voorjaar (Pinksteren of Pasen) gingen de leiders op stap om een locatie te zoeken, onderkomen te regelen, toestemming om het bos te mogen gebruiken en vergunning te regelen om kampvuren te mogen maken. De vakantiebestemming hing mede af of dat het te voet of met de fiets bereikbaar moest zijn. Zo kwamen ze terecht in Nijnsel, Alverna (bij Nijmegen), Vorstenbosch (ijsjes eten bij cafe Verbossen), Haps, Drunen (3 Linden), Deurne (bij boer Jacobs een echt Katholiek gezin waar de jongste leden mochten blijven slapen terwijl de oudsten in de kippenkooi sliepen).
Altijd werd de NL-vlag en de KAJ-vlag en soms de groepsvlag meegenomen. Spelletjes, voetballen, volleyballen, atletiek, handbal, tour de France spel waren de belangrijkste bezigheden. Ad van Boxtel was de leider op het sportgebied en Mari Smits was de kok. Daarnaast hadden de jongens natuurlijk om toerbeurt corveedienst, broodmaaltijden maken, het kamp opruimen en afwassen. Het aantal kinderen wat deelnam varieerde van 35 tot 40 in de beginjaren en groeide uit tot 100 eind jaren 50. De kampleiding had ca. hfl. 7,50 per week per jongen te besteden en later hfl. 25,-.

Kampuitrusting.[bewerken | brontekst bewerken]

Ze hadden van alles niks. Dus de potten en pannen werden bij de nonnen geleend. Voor de tenten maakten Albert Pijnenburg in de beginjaren bij de smederij van Jansen de Wit een frame en bij een vrachtwagenchauffeur werd een dekzeil geleend. Later kon bij Grard de Wit oude legertenten geleend worden en weer later bij de verkenners een grote groepstent.
Zus(ter) Kriellaars van Jansen de Wit (verpleegster/maatschappelijk werkster) stelde EHBO middelen beschikbaar. Met een geleende vrachtwagen werden deze spullen vooruit gebracht.
Een van de aalmoezeniers was o.a. kapelaan Vijfeiken (erg geliefd bij de jongens) en kapelaan Boom. Echt godsdienstonderricht werd (later) niet meer gegeven. Wel werd er elke morgen om 9.00 uur een mis opgedragen. Het was overigens niet verplicht om deze bij te wonen.

Kleding[bewerken | brontekst bewerken]

Na de oorlog waren alle uniformen uit den boze.
In de jaren 50-60 was dit een witte blouse met een rode stropdas en een blauwe broek. Op de blouse was het rode embleem van de KAJ aangebracht.

Voorzitters afdeling Centrum[bewerken | brontekst bewerken]

De personen die voorzitter zijn geweest:

 • Wout Hellings
 • Jan Franssen
 • Albert Pijnenburg (Kloosterstraat)
 • Mari Verhagen
 • Jo Steenbakkers 1957 tot 1959 of 1960.
 • Ad Spierings van .. tot ..

KAJ afd.Boschweg[bewerken | brontekst bewerken]

In 1946 wordt een KAJ afd. voor de Boschweg opgericht.

Onderkomens[bewerken | brontekst bewerken]

In 1946 wordt een KAJ afd. voor de Boschweg opgericht.
Opgericht door kapelaan Jan Brouwers en 1e Voorzitter Wim Kooymans*. Vice voorzitter wordt Harrie van Liempd.
Eerste onderkomen is cafe den Dietz (bijnaam van Steenbakkers) huidige Tunneke.
Volgende onderkomen is de nissenhut op de locatie links van de Jan van Amstel boerderij. Dit was op het terrein van Gerard van Esch. Huur was hfl. 1,- per jaar. Deze is waarschijnlijk in ca.1948 gebouwd met een afmeting van 20 x 6 meter. Deze was onderverdeeld in 2 a 3 ruimtes.

Ter gelegenheid van de opening van de nishut (=onderkomen KAJ afd.Boschweg) op locatie kruising Jan van Amstelstraat en Michiel de Ruijterstraat

Ter gelegenheid van de opening van de nishut (= onderkomen KAJ afd. Boschweg) op locatie kruising Jan van Amstelstraat en Michiel de Ruijterstraat
1. Bert van de Schoot, 2. Broer Schuurmans, 3. Jan van de Donk, 4. Mies Verbruggen, 5. Rien van Breugel, 6. onbekend, 7. Frans Nouwens of Adri Bijsterbosch, 8. onbekend 9. onbekend 10. onbekend, 11. Albert Pijnenburg, 12. Wim Kooymans, 13. Huub Steenbakkers, 14. onbekend 15. onbekend, 16. Jan Smits, 17. Eykemans, 18. Huub Steenbakkers, 19. Toon van der Heijden, 20. Jan van Schayk, 21. Toon van Oirschot, 22. Toon van den Oetelaar, 23. Bert van der Heijden, 24. Tonnie van der Eerden of van de Hommel ?, 25. Jan Bolwerk, 26. Beekmans, 27. onbekend, 28. Harrie van liempd, 29, Martien van der Heijden ?, 30. Wim van Houtum 31. Toon van Houtum, 32, Merkx ? of Sanders ?, 33. Willy Langenhuyzen, 34. Theo Eykemans, 35. Jo de Greef, 36. onbekend, 37. onbekend, 38. Wim van Doremalen, 39. kapelaan Brouwers, 40. kapelaan Vinken, 41. Toontje Hellings, 42. onbekend, 43. Jo den Otter, 44. onbekend, 45. onbekend, 46. onbekend, 47. onbekend, 48. onbekend, 49. onbekend, 50. Wim van Gorkum, 51? Harry van Houtum, 52. onbekend, 53. Frans Smits, 54. Frans Nouwens, 55. Jan van de Wetering, 56. Theo Mutsaars, 57. Cor van Beek, 58. Toon de Greef, 59. onbekend, 60. Karel Ketelaars, 61. onbekend, 62. Frans van Doremalen, 63. onbekend, 64. Bertus van den Brand.KAJ afdeling Boschweg bij het onderkomen de nishut

KAJ afd.Boschweg bij het onderkomen de nishut
Achterste rij: 0 Broer Schuurmans hijst de vlag, 1. Jan van de Donk, 2. Theo Mutsaars, 3. onbekend, 4. onbekend, 5. onbekend, 6. onbekend, 7. onbekend, 8. Albert Pijnenburg, 9. van Schaijk, 10. Jan Smits, 11. onbekend, 12. Frans van Doremalen, 13. Toon van Oirschot, 14. onbekend, 15. onbekend, 16 onbekend,
2e rij: 17. Jo de Greef, 18. Theo Eijkemans, 19. Wim van Doremalen, 20. onbekend, 21. Harrie van Houtum 22. onbekend, 23. onbekend, 24. onbekend, 25. onbekend, 26. onbekend, 27. Toon van der Heijden, 28. Theo ? Beekmans, 29. Toon van den Oetelaar, 30. Frans Smits, 31. Bert van der Heijden, 32. Jo den Otter, 33. onbekend, 34. onbekend, 35. onbekend, 36. onbekend,
achter tafeltje: 37 kapelaan Brouwers, 38. kapelaan Vinken,
3e rij: 39. Adrie Bijsterbosch, 40. onbekend, 41. Harrie van Liempd, 42. Jo Brus (bakker Houtstraat),
rechts van tafel: 43. Jos Schuurmans, 44. Wim van Houtum, 45. onbekend, 46. Jos Mutsaars, 47. Eykemans, 48. Rien van Breugel, 49. onbekend.
Als de nissenhut (in ca. 1950) te klein wordt bedenken Jo Mathijssen en Huub Steenbakkers de volgende oplossing. Bij een boer in het Wijbosch had de Heidemij een partij betonblokken liggen die maar niet gebruikt werden. De boer dacht zelf al een nieuw kippenhok te gaan bouwen met deze stenen. Totdat Jo en Huub zich in hun zondagse pak naar het Wijbosch begaven en zich voor deden als mensen van de Heidemij. Frans van der Eerden hadden ze bereid gevonden voor het vervoer te zorgen en met behulp van enkele Kajotters waren de blokken snel ingeladen!! En zo kon de nissenhut uitgebreid worden met een extra ruimte van ca. 15 x 8 meter.
Later komt hier nog een tafeltennistafel te staan.
Wie en wanneer de naam KAJuit (Kajotters op stap) bedacht heeft is onbekend. In 1978 of 1988 moest het gebouw wijken voor nieuwbouw. Elders werd op de Boschweg de huidige KAJUIT gebouwd. Toen op 4 februari 1988 het parochiehuis afbrandde hebben de ingezetene het beheer van de KAJUIT overgenomen. De KAJ was toen al bijna ter ziele.

Uitnodiging ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum.

1391, 1987 Uitnodiging ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum.

Zomerkampen[bewerken | brontekst bewerken]

Activiteiten zijn te vergelijken met de Kajotters uit het centrum. Kampen werden gehouden in;

 • 1957 Deurne 1e kamp van de JKAJ met 30 a 40 personen.
 • 1958 Middelbeers 2e kamp JKAJ,
 • 1960 Alverne kamp voor de vaders ca. 25 personen incl. leiders
 • 1961 Deurne

Voorzitters:[bewerken | brontekst bewerken]

 • van 1946 tot 1947 Wim Kooijmans de 1e voorzitter
 • van 1947-1949 Toon van Houtum (geboren 1927)
 • van .. tot .. Gijs Russens

Nieuwsfeitjes[bewerken | brontekst bewerken]

Schijndelse Krant 1955 nr. 12 Vrijdag 25 maart 1955
KAJ nieuws St.Servatius. Ledenvergadering. Met ouderavond ter ere van St. Jozefviering. Nieuw bestuur voorzitter J. Fransen, secretaris H van Geffen, penningmeester A. Dorelijers, commissarissen C. Kiviets en A. van Boxtel Aantal geïnstalleerde bedroeg 23.
De avond werd verder gevuld met toneelschetsjes en tussendoor werden enkele prijzen verloot. De avond werd afgesloten met het zingen van het Schotse afscheidslied.

Schijndelse Krant nr. 18 Vrijdag 6 mei 1955
KAJ afdeling Boschweg bestuur heeft besloten om tot oprichting te komen van een afdeling Jong-Kajotters en wel in de leeftijd van 12 tot 14 en 14 tot 16 jaar.

Schijndelse Krant 1955 nr. 30 Vrijdag 5 augustus 1955
KAJ nieuws St. Servatius Start ontspanningsavonden en wekelijks turnen. Ontspanningsgroepen op Donderdag voor 17 t/m 23 jaar en Vrijdagavond van 14 t/m 17 jaar.
Elke avond van 7 tot 10 uur.
Turnen elke Zaterdagavond van 7 tot 10 uur

Schijndelse Krant 1955 nr. 39 Vrijdag 7 oktober 1955
Zondag 2 oktober herdacht KAJ 10 jarig jubileum

Schijndelse Krant 1955 nr. 45 Vrijdag 18 november 1955
KAJ 10 november voordracht van pater H. de Greeve

Schijndelse Krant 1955 nr. 46 Vrijdag 25 november 1955
KAJ cyclus KAJ dhr. Piet Timmers sprak over ``Verkering en huwelijk`` Scheppingsverhaal , opdracht God "ga heen en vermenigvuldig U" wederom ca. 300 personen aanwezig.

Overzicht Groepsfoto's KAJ[bewerken | brontekst bewerken]

Bestuur (en leiders) KAJ met hun eerste aalmoezenier Chr. Vinken in 1946

Bestuur (en leiders) KAJ met hun eerste aalmoezenier Chr. Vinken in 1946
Staand: Jan de Greef, Bertus van den Brand, Ad van de Ven, Harrie Geerts, Albert van Engeland,
Zittend: Jan Maas, Wim Kooijmans, Albert Pijnenburg, kapelaan Vinken, Toon de Greef, Jo Mathijssen, Koos Keetels.KAJ Groep A = Aloysius groep in 1946 bij KAJ lokaal bij cafe Hubers Hoofdstraat tegenover RABO bank

KAJ Groep A = Aloysius groep in 1946 bij KAJ lokaal bij cafe Hubers Hoofdstraat tegenover RABO bank
Achterste rij: onbekend, Martens, van de Rijdt?, van Meersbergen, van Engeland?, Henk van Meersbergen, van Rooij of Bolwerk?, Albert Pijnenburg, Adri van den Brand, Wim Kooymans, van de Leest?, Jan de Greef, van Houtum (Boschweg), Toon Keetels?, Wim? Eijkemans, Hellings,
Voorste rij: Wout? Hellings (Elschotseweg), Toontje Bijnen, onbekend, onbekend, Wim Langenhuysen, onbekend, onbekend.


KAJ Groep J in 1946

KAJ Groep J in 1946
Staand: Jo Mathijssen, kapelaan Chr. Vinken, Will Langenhuyzen, Harrie Sanders, Martin Mutsaars, Jan van de Wetering, Toon Keetels, Albert Pijnenburg (groepsleider), Joske Mutsaars, Martin van de Heijden?, Jo den Otter, Jo Hermes,
Gehurkt: Jan Bolwerk, Toon van Houtum, Theo Mutsaars, Jo de Greef, Theo Eijkemans, Wim Mutsaars, Toon Hellings, van de Leest.
Tussen achterste en voorste rij: Anton van Oirschot

KAJ Paasfeest 1949.

KAJ Paasfeest 1949.
Aan lambrisering te zien in Amicitia.
1. met kopje aan mond van Alebeek, 2. Piet Santegoeds, 3. Ad van Boxtel, 4. onbekend, 5. Albert Pijnenburg, 6. onbekend, 7. Jan den Otter, 8. Pennings?, 9. Merkx, 10. Coen Kiviets, 11. Nico de Gier, 12. Henk van Geffen, 13. Tini Deelen?, 14. Nico van Osch.
KAJ afd. Centrum en Boschweg Juli 1949 binnenplaats Patronaat

KAJ afd.bCentrum en Boschweg Juli 1949 binnenplaats Patronaat
1. onbekend, 2. Harrie Sanders, 3. Adrie van Boxtel, 4. Moortje?, 5. Toon Keetels 6. Jo den Otter, 7. onbekend, 8. Jos Mutsaars, 9. Frans van Doremalen, 10. van de Rijdt, 11. onbekend, 12. Jos Kemps, 13. onbekend, 14. onbekend, 15. onbekend, 16. onbekend, 16a. onbekend, 17. onbekend, 17a. onbekend, 18. Ad van den Brand, 19. Martin Hermes, 20. Harrie of Johan? Sanders, 21. Bennie Smits, 22. onbekend, 23. onbekend, 24. onbekend, 25. Albert van Engeland, 26. onbekend, 27. Willy Jonkers, 28. onbekend, 29. den Otter, 30. onbekend, 31. Jan den Otter, 32. onbekend, 33. van Doremalen of Adri Bolwerk?, 34. onbekend, 35, onbekend, 36. Jo Mathijssen, 37. Piet van Hal 38. Bolwerk, 39. Broer Schuurmans (Bestuurslid KAJ afd. Boschweg), 40. Toon van Houtum (Bestuurslid KAJ afd. Boschweg), 41. Toon de Greef, 42. rector Verhagen, 43. Albert Pijnenburg, 44. Jan van de Wetering, 45. Jos Smits of Joske Mutsaars?, 46. Harrie Geerts (penningmeester).


KAJ afd. Centrum Juli 1949 binnenplaats Patronaat

KAJ afd. Centrum Juli 1949 binnenplaats Patronaat
1. onbekend, 2. Adrie van Boxtel, 3. onbekend, 4. Moortje?, 5. Toon Keetels?, 6. onbekend, 7. Harrie Sanders, 8. onbekend, 9. onbekend, 10. onbekend, 11. onbekend, 12. Toon Keetels, 13. Ad van den Brand, 14. Martin Hermes, 15. Bennie Smits, 16. onbekend, 17. onbekend, 18. Toon de Greef, 19. onbekend 20. Doreleijers, 21. onbekend, 22. Harrie Geerts, 23. Jan den Otter, 24. Johan de Greef, 25. Langenhuyzen, 26. Martin Mutsaars, 27. onbekend, 28. Jo Mathijssen, 29. onbekend, 30. onbekend, 31. Albert Pijnenburg, 32. Herman Bolwerk, 33. Toon van Houtum, 34. Albert van Engeland, 35. Vermeersbergen, 36. rector van Haaren, 37. Jan van de Wetering (voorzitter), 38. van der Rijdt, 39. Joske Mutsaars, 40. Piet van Hal.
KAJ Bestuur afdeling Boschweg Juli 1949 op de binnenplaats van het Patronaat

KAJ Bestuur afd.Boschweg Juli 1949 op de binnenplaats van het Patronaat
Staand: 1. Albert Peijnenburg (districtsleider), 2. Jos Kemps, 3. Frans van Doremalen, 4. Toon de Greef, 5. Leo Verhagen, 6. van de Leest, 7. Huub Steenbakers (koster Boschweg),
Zittend: 8. Toon van der Heijden, 9. Broer Schuurmans, 10. Toon van Houtum, 11. Toon Keetels, 12. Wim van Doremalen.


KAJ bestuur ca.1954

KAJ bestuur ca.1954
Koen Kivits (penningmeester), Ad van Boxtel (bestuurslid), Henk van Geffen (secretaris),
Voorste 2: Jan Fransen (voorzitter) en kapelaan A.C. Schröder.
niet op foto, wel bestuursleden Dré Dorelijers (penningmeester?) en Tini Deelen.


1955 0f 56?? Pioniersgroep onder leiding van Coen Kivits

Pioniersgroep onder leiding van Coen Kivits
Staand: Rien Kasteleijn, Jo Steenbakkers, Theo van der Sangen, Marinus van den Bogaard, Henk Schevers, Jo Koolen, Gijs Hermes.
Zittend: Jo Sanders, Hans van de Zanden, Coen Kivits, Jan van Doremalen, Tonny Deelen.Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum KAJ in 1959

Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum KAJ in 1959.
Rij A:
Rij B: 14. kapelaan Schröder,
Rij C: 6. Jan Blummel
Rij D: 1. Jo Koolen, 2. Toon van Boxtel, 3. Hans van de Sanden, 4. Theo van Heeswijk, 5. Rien Kasteleijn, 6. Ad van Kaathoven (klompenmaker), 7. Ad van der Heijden, 8. Frans Kooymans, 9. Tonnie Deelen, 10. Henk van de Bogaaert, 11. Gijs Kooymans, 12. Pietje Kivits.
Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum KAJ in 1959.

Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum KAJ in 1959.
Rij A: 1. Jef Hermes, 2. Piet Kooijmans, 3. Ad van Rullen, 4. Piet Merks, 5. Wim van Geffen, 6. Theo van der Sangen, 7. Willy Doreleijers, 8. Gijs Hermes, 9. Jan Schevers, 10. van der Heijden, 11. Henk Schevers, 12. Jo Sanders, 13. Harry Wels,
Rij B: 1. Toon van Boxtel, 2. Huub Kivits, 3. Gijs Russens, 4 . Mary van der Heyden, 5. Jan van Doremalen, 6. Jo Vorstenbosch, 7. Jo Verkeulen, 8. Jos van den Berg, 9. Hans van Dinther, 10. Hans den Otter, 11. Jo Steenbakkers, 12. Harrij Nouwens, 13. onbekend, 14. Kapelaan A.C. Schröder, 15 onbekend,
Rij C: 1. Leo van de Ven, 2. Adrie van der Heyden, 3. Rien Kastelijn, 4. Hans van de Zanden, 5. Tonny Deelen, 6. Coen Kivits, 7. Jan Franssen, 8. Henk van Geffen, 9. Ad van Boxtel, 10. Mari Smits, 11. Ad van Breugel, 12. Wil Deelen,
Rij D: 1. Marinus van den Boogaard, 2. Mettler, 3. Ad van Kaathoven, 4. Theo van Heeswijk, 5. Jo Koolen, 6. Cor Koolen, 7. Frans Kooymans, 8. Henk van den Boogaard, 9.Gijs Kooymans of Frans Kooijmans, 10. Piet Kivits.
Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum in 1959, koffietafel Amicitia.

Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum in 1959, koffietafel Amicitia.
1e tafel linksonder beginnend: onbekend, Jan van Schijndel, Wout Hellings (Jonge Boerenstand), Goyaerts, onbekend, Wies Kuypers (echtgenote Jan Fransen) vrouw die koffie inschenkt, Jan Fransen, Henk van Geffen, Ad van Boxtel, Mari Smits
Rechtsonder: meester Schuurmans
2e tafel vanaf links: jongen donker gekleed onbekend, Gijs Kooymans, onbekend, Martin van der Heijden, Mien Steenbakkers, Toos van Roosmalen (links van koffiekan), Gijs Russens of Hermes? (rechts van koffiekan) laatste 3 zichtbare gezichten onbekend.


Wat is de gelegenheid?? koffietafel Amicitia

Wat is de gelegenheid?? koffietafel Amicitia (zo te zien aan de lambrisering).
Rij A: 1. onbekend, 2. onbekend, 3. onbekend, 4. onbekend, 5. Jan van der Heijden, 6. Albert Peijnenburg, 7. onbekend, 8. onbekend, 9. onbekend, 10. onbekend,
Rij B: 1. onbekend, 2. onbekend, 3. Guus van de Leest, 4. Walter Martin, 5. Jan van Doremalen, 6. onbekend, 7. onbekend, 8. onbekend, 9. onbekend, 10. onbekend, 11. Willie Doreleijers, 12. Marinus van den Boogaard, 13. Jo Vorstenbosch, 14. onbekend,
Rij C: 1. Mettler
Overzicht Groepsfoto's KAJ en VKAJ[bewerken | brontekst bewerken]

VKAJ en KAJ bestuur 1961/1962

VKAJ en KAJ bestuur 1961/1962
Achterste rij: Leo van de Ven, Gijs Russens, Leo van der Sangen.
2e rij: Tony Merkx, Jo Steenbakkers, Annie van Delft, Sjaan van Eyndhoven, Ad Spierings.
3e rij: Riky van Stiphout, Theo Berkelmans, kapelaan van Leeuwen, Maria van der Heijden, Mien Steenbakkers.


KAJ/VKAJ dansgroep ter gelegenheid van een bonte avond ca.1950/1951 Patronaat

KAJ/VKAJ dansgroep ter gelegenheid van een bonte avond ca. 1950/1951 Patronaat
Staande: Zus van Geffen, Coen Kivits, Tiny van Roosmalen, Jan van Doremalen (leider), Jan den Otter, Annie van Zoggel, van Ham.
Zittend: Josepha van Doorn van Schijndel, Jan van de Wetering, Truus van Alebeek (Boterweg, dochter van Harrie), Bert van de Brand, Terneuzen, Jan van der Boom


1954, Volksdansgroep KAJ centrum, in het Patronaat tijdens de Bonte Avond.

1954, Volksdansgroep KAJ centrum, in het Patronaat tijdens de Bonte Avond.
Rij A: 1. Jan van der Boom, 2. Annie van der Heijden, 3. Jan van Doremalen, 4. Stien Merks,
Eij B: 1. Willy Doreleijers, 2. Ria van Schijndel, 3. Ad van Breugel, 4. Anny van Doremalen, 5.Mari Smits.KAJ/VKAJ Ter gelegenheid van een Bonte avond de klompendans 1950/1951 in het Patronaat

KAJ/VKAJ Ter gelegenheid van een Bonte avond de klompendans 1950/1951 in het Patronaat
Staand: Jan van Doremalen, Tilly Sleutjes, Jan van de Wetering, Truus van Alebeek (Boterweg), Bertus van de Brand, Terneuzen, Jan van der Boom, Mia Sleutjes,
Zittend: Zus van Geffen, Coen Kivits, Annie van Zoghel, Jan van Ham, Tiny van Roosmalen, Jan den Otter.
KAJ/VKAJ Ter gelegenheid van Bonte avond in 1963

KAJ/VKAJ Ter gelegenheid van Bonte avond in 1963
Staand: Ans Geerts, Mia van der Heijden, Ans Mettler, Terneuzen, Sjaan van den Boogaard, Wim Santegoeds, Riet Copier, Regina van der Sangen, Rieky van Schijndel, Sjan Copier, Leny van der Heijden, Gisela Eykemans, Nelia Vorstenbosch, Mien Steenbakkers,
Gehurkt: Gijs Russens, Tiny Schakenraad, Rien Kastelijn, Gijs Hermes.