Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

KAJ

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

KAJ Katholieke Arbeiders Jeugd afdeling Centrum en Boschweg Opgericht omstreeks 1944- opgeheven 1988??

Hoe het begon[bewerken]

Bij de diverse gesprekken, welke met oud-Kajotters gevoerd zijn, zijn enkele dingen in het bijzonder bijgebleven.
Bij alle activiteiten die ze hielden "hadden ze van alles niks" en allemaal spraken ze met een goed gevoel over die tijd. De meeste met heel veel plezier en sommige nog steeds erg serieus en een zelfs heel emotioneel.
Voor de oorlog had kanunnik Cardijn in België naar de denkbeelden van Dr. Poels de Kajottersbeweging opgericht vergelijkbaar met de Jonge Werkman. Echter ieder met hun eigen uniformen, emblemen, liederen, eigen systemen en methodieken. Maar met hetzelfde ideaal totdat de oorlog begon.
Na de oorlog wordt aansluiting gezocht bij de Belgische KAJ. Zo werd gestart met een organisatie die inmiddels een wereldbeweging geworden was.
In Schijndel was het kapelaan Verwiel die hiervoor het initiatief nam. Op Donderdag 14 december 1944 werden in een lokaaltje van Jansen de Wit de eerste plannen uiteengezet. In de oude barak op het voetbalveld worden de eerste bijeenkomsten gehouden. Kort hierna werd kapelaan Verwiel echter overgeplaatst en in 1945 werd kapelaan Chr. Vinken de nieuwe aalmoezenier. Deze was verantwoordelijke voor de komst van de sportdagen, bonte avonden, muziek, openlucht spel, fancy fair, St. Nicolaas acties, tentoonstellingen en de maandkrant "Jongeren-op".
In 1946 werd een lokaal bij cafe Hubers (toen tegenover de Rabobank het nieuwe onderkomen. Na het herstel van het Patronaat in ca. 1946 is dit t/m 1958 het onderkomen voor o.a. de KAJ. Daarna is voor korte tijd slagerij Wijdeven op de hoek Kluisstraat en Vicaris van Alphenstraat het verblijf.

KAJ Bestuur afd. Boschweg Juli 1949 op de binnenplaats van het Patronaat

Foto 041, 1949 KAJ Bestuur afd.Boschweg Juli 1949 op de binnenplaats van het Patronaat Achterste rij 1 Albert Pijnenburg districtsleider 2 Jos Kemps 3 Frans van Doremalen 4 Toon de Greef 5 Leo Verhagen 6 … v d Leest 7 Huub Steenbakers (koster Boschweg)
Voorste rij 8 Toon van der Heijden 9 Broer Schuurmans 10 Toon van Houtum 11 Toon Keetels 12 Wim van Doremalen.

Inkomsten en uitgaven[bewerken]

Contributie was 15 cent/week en voor vakbondsleden 10 cent/week.
Op het moment dat er een huurschuld was aan Verkuylen (beheerder Patronaat) gingen Jan Franssen en Ad van Boxtel naar deken G.L.J. van Dijk om aan te geven dat de KAJ grote schulden had. Deze (man met een klein hartje) ging naar boven en kwam terug met Hfl. 200,- Uiteraard mocht dit niet aan Verkuylen verteld worden!! (Het geld kwam naderhand natuurlijk toch weer bij de pastorie terecht omdat de kerk eigenaar was van het Patronaat !!!)

Belangrijkste activiteiten[bewerken]

Sint Nicolaas[bewerken]

Na de zomervakantie startte een groep met het maken van houten speelgoed. Er werd een exemplaar gekocht. Dat werd gedemonteerd zodat de onderdelen als mal gebruikt konden worden. Hout werd bij Jansen de Wit verzameld alwaar ook de onderdelen, nadat ze afgetekend waren, met behulp van de mal werden uitgezaagd. In het Patronaat werden de onderdelen geschuurd, gemonteerd en beschilderd.
Na 4 jaar werd geregeld dat dit door vrijwilligers bij Bolsius kaarsenfabriek gespoten kon worden. Ca. 300 stuks speelgoed werd zo jaarlijks voor kinderen van minderbedeelde gezinnen gemaakt. Bij Bazar Vugts werd speelgoed in beschadigde dozen opgekocht, Jansen de Wit schonk sokken en de middenstand boeken en andere niet courante artikelen. In overleg met de aalmoezenier, een ambtenaar, huisartsen en de Vincentiusvereniging werd besloten welke gezinnen in aanmerking kwamen voor deze surprises. Jaarlijks werden zo 60 a 70 gezinnen verblijd met cadeaus.
Er werd ook versleten speelgoed opgehaald wat dan opgeknapt werd. Een paard dat geschonken was door Bolsius werd zo mooi opgeknapt dat Bolsius het paard terugkocht!!

Fancy fair[bewerken]

Om o.a. het voorgaande te bekostigen werd er elk najaar in de grote zaal van het Patronaat een fancy fair gehouden. Naast het tentoonstellen van het gemaakte speelgoed was er koekhappen, ringen gooien, touwtje trekken, grabbelton en natuurlijk ballen gooien. Hierbij waren de meest fantastische prijzen te winnen ware het niet dat één bus nooit om te gooien was omdat deze was vastgezet!!!

Bedevaart[bewerken]

Om de kosten te betalen voor de mensen die mee wilden naar Lourdes maar dit niet konden betalen werd in 1954 een oliebollen actie gehouden. In het klooster werd het deeg voorbereid waarna het overgebracht werd naar 5 adressen verdeeld over Schijndel. Daar werden ze gebakken waarna de Kajotters op een platte kar de oliebollen huis aan huis gingen verkopen.
De bedevaart naar Rome in augustus 1957 kostte een avond vergaderen omdat men het niet eens was of dat het een bedevaart of kruistocht moest zijn. (Programmaboekje vermeldt ROME-KRUISTOCHT AUGUSTUS 1957……..)
In 1961 werden glazen verkocht om e.e.a. te bekostigen.
Kajotters konden ook Hfl. 1,- per bonnenboekje (van 50 stuks) verdienen als ze deze konden verkopen voor de bouw van de Vin (nieuwe parochiekerk Hoevenbraak) Elke week was een Solex de hoofdprijs van deze loterij. Er waren jongens die zo elke week 4 a 5 boekjes verkochten.

1957, KAJ in Rome

1957, KAJ in Rome
Achterste rij A:
Rij B:
Rij C:
Rij D: 7 … den Otter
Rij E: 5 Pieter Langenhuijsen
Rij F: 1 Wil Langenhuijsen

Sportdagen[bewerken]

De diverse KAJ-afdelingen organiseerden om toerbeurt sportdagen. Diverse disciplines zoals discuswerpen, kogelstoten, touwtrekken, 800 meter, 1500 meter, en 3 km hardlopen en vijfkamp werden beoefend. Incidenteel ging men voor een sporthappening op stap.

Zoals een voetbaldag in Turnhout.
Op Vrijdag vertrokken ze met de fiets en Nico de Gier met zijn Solex. Deze kocht onderweg worst en varkenspootjes (een lekkernij dat niet bij alle gezinnen op tafel kwam). Het was een warme dag en terplekke aangekomen moest er natuurlijk eerst een potje gevoetbald worden. Echter toen ´s-avonds het eten bereid werd bleek dat de worst en de varkenspootjes onderweg in de fietstas gezelschap hadden gekregen van maden. Of er nog iemand van de varkenspootjes "gesmuld" heeft vermeld het verhaal niet…….

Toneel, bonte avonden en andere uitvoeringen[bewerken]

Toneel o.a. "Terug naar Gezemee" het lijden van Christus werd in november/december uitgevoerd. Joske Mutsaars was een van de betere spelers. Regisseurs waren o.a. Jan van Doremalen en Toontje v d Sangen.
Verder waren er volksdansen en turnvoorstellingen. (Boomkunstenaar) Jan Verhagen was de 1e instructeur. Maar toen de KPJ Jan vlees en worst bood, vertrok deze.
Walter Martin (Duitser in dienst bij Jansen de Wit) werd de nieuwe instructeur. Deze was erg geliefd bij de jongens. (Walter was protestant en kon eigenlijk volgens de kerk geen instructeur zijn van de Katholieke Arbeiders Jeugd!!)

Openluchtspel[bewerken]

In 1947 of 1948 hadden de Kajotters een openlucht toneelspel bijgewoond in Amsterdam. Op de terugweg werd besproken dat ook dit in Schijndel mogelijk moest zijn. Ad van de Ven was bereid om dit te bedenken en te schrijven. In het jubileumjaar 1949 werd dit op de binnenplaats van de Sint Lambertus School uitgevoerd. In de nacht van Vrijdag op Zaterdag werden de tribunes opgebouwd. Midden in de nacht kwam dr. Oppenraaij kijken en deze was zo onder de indruk van het enthousiasme dat deze toezegde dat als er ooit hulp nodig was ze maar bij hem moesten komen.
Toen later KAJ Boschweg Hfl. 500,- tekort kwam stapte Jo Mathijssen naar W.H.A. van Oppenraaij waarbij deze onmiddellijk het bedrag overhandigde met de mededeling dat ze het maar terug moesten betalen als ze dat konden. Toen de volgende Fancy fair hfl. 1.000,- opbracht ging Jo hfl. 250,- terugbetalen in de hoop dat de rest kwijtgescholden zou worden. Helaas, dat was niet zo. Echter bij de receptie die gehouden werd bij zijn afscheid heeft dr. Van Oppenraaij alsnog het resterende bedrag kwijtgescholden.
Het openluchtspel ging over de tweestrijd tussen een Christus figuur (Bertus van de Brand) en een wereld figuur (Jo Mathijssen) die het goede (geluk, trouw) resp. het kwade (drank, geweld, ontrouw) van de wereld vertegenwoordigde. Om beurten probeerden deze 2 figuren de ca. 150 Kajotters voor zich te winnen. Bertus stond op een preekstoel op de fietsenstalling (een grote bloemenzee) en Jo stond op het veld. Cor Keetels met gitaar op een paard maakte ook veel indruk. Ca. 2.000 toeschouwers kwamen op dit schouwspel af.
Voor aanvang was er ook nog iets voor de kinderen georganiseerd. 100 hanen werden in de meest fantastische kleuren geschilderd en aan de pootjes werden lotjes gehangen. Kinderen konden kaartjes kopen zodat ze aanwezig mochten zijn bij het loslaten van deze hanen. Bedoeling was dat de hanen weg zouden vliegen maar door de verf waren ze zo zwaar geworden dat dat niet gebeurde!!! De Schijndelse jeugd was zo fanatiek dat veel kinderen alleen maar een poot in handen kregen en dat was natuurlijk niet voorzien.....

Zomerkampen[bewerken]

Elke zomer was er wel een kamp. Dat duurde een week waarbij zaterdag de vertrekdag was. In het voorjaar werd hfl. 25,- beschikbar gesteld om de voorbereiding te bekostigen. In een lang weekend in het voorjaar (Pinksteren of Pasen) gingen de leiders op stap om een locatie te zoeken, onderkomen te regelen, toestemming om het bos te mogen gebruiken en vergunning te regelen om kampvuren te mogen maken. De vakantiebestemming hing mede af of dat het te voet of met de fiets bereikbaar moest zijn. Zo kwamen ze terecht in Nijnsel, Alverna (bij Nemegen), Vorstenbosch (ijsjes eten bij cafe Verbossen), Haps, Drunen (3 Linden), Deurne (bij boer Jacobs een echt Katholiek gezin waar de jongste leden mochten blijven slapen terwijl de oudsten in de kippenkooi sliepen)
Altijd werd de NL-vlag en de KAJ-vlag en soms de groepsvlag meegenomen. Spelletjes, voetballen, volleyballen, atletiek, handbal, tour de France spel waren de belangrijkste bezigheden. Ad van Boxtel was de leider op het sportgebied en Mari Smits was de kok. Daarnaast hadden de jongens natuurlijk om toerbeurt corvee dienst, broodmaaltijden maken, het kamp opruimen en afwassen. Het aantal kinderen wat deelnam varieerde van 35 tot 40 in de beginjaren en groeide uit tot 100 eind jaren 50. De kampleiding had ca. hfl. 7,50 per week per jongen te besteden en later hfl. 25,-

Kampuitrusting.[bewerken]

Ze hadden van alles niks. Dus de potten en pannen werden bij de nonnen geleend. Voor de tenten maakten Albert Pijnenburg in de beginjaren bij de smederij van Jansen de Wit een frame en bij een vrachtwagenchauffeur werd een dekzeil geleend. Later kon bij Grard de Wit oude legertenten geleend worden en weer later bij de verkenners een grote groepstent.
Zus(ter) Kriellaars van Jansen de Wit (verpleegster/maatschappelijk werkster) stelde EHBO middelen beschikbaar. Met een geleende vrachtwagen werden deze spullen vooruit gebracht.
Een van de aalmoezeniers was o.a. kapelaan Vijfeiken (erg geliefd bij de jongens) en kapelaan Boom. Echt godsdienstonderricht werd (later) niet meer gegeven. Wel werd er elke morgen om 9.00 uur een mis opgedragen. Het was overigens niet verplicht om deze bij te wonen.

Kleding[bewerken]

Na de oorlog waren alle uniformen uit den boze.
In de jaren 50-60 was dit een witte blouse met een rode stropdas en een blauwe broek. Op de blouse was het rode embleem van de KAJ aangebracht.

Voorzitters afdeling Centrum[bewerken]

De personen die voorzitter zijn geweest:

 • Wout Hellings
 • Jan Franssen
 • Albert Pijnenburg (Kloosterstraat)
 • Mari Verhagen
 • Jo Steenbakkers 1957 tot 1959 of 1960.
 • Ad Spierings van .. tot ..

KAJ afd.Boschweg[bewerken]

In 1946 wordt een KAJ afd. voor de Boschweg opgericht.

Onderkomens[bewerken]

In 1946 wordt een KAJ afd. voor de Boschweg opgericht.
Opgericht door kapelaan Jan Brouwers en 1e Voorzitter Wim Kooymans*. Vice voorzitter wordt Harrie van Liempd.
Eerste onderkomen is cafe den Dietz (bijnaam van Steenbakkers) huidige Tunneke.
Volgende onderkomen is de nissenhut op de locatie links van de Jan van Amstel boerderij. Dit was op het terrein van Gerard van Esch. Huur was hfl. 1,- per jaar. Deze is waarschijnlijk in ca.1948 gebouwd met een afmeting van 20 x 6 meter. Deze was onderverdeeld in 2 a 3 ruimtes.

Ter gelegenheid van de opening van de nishut (=onderkomen KAJ afd.Boschweg) op locatie kruising Jan van Amstelstraat en Michiel de Ruijterstraat

Ter gelegenheid van de opening van de nishut (=onderkomen KAJ afd.Boschweg) op locatie kruising Jan van Amstelstraat en Michiel de Ruijterstraat
Achterste rij: 1 Bert van de Schoot 2 Broer Schuurmans 3 Jan van Donk 4 Mies Verbruggen, 5 Rien van Breugel. 6 onbekend 7 Frans Nouwens of Adri Bijsterbosch, 8 onbekend 9 onbekend 10 onbekend 11Albert Pijnenburg 12 Wim Kooymans 13 Huub Steenbakkers 14 onbekend 15 onbekend 16 Jan Smits 17 ...Eykemans 18 Huub Steenbakkers 19 Toon van der Heijden 20 Jan van Schayk 21 Toon van Oirschot 22 Toon van de Oetelaar 23 Bert van de Heijden
2e rij: 24 Tonnie van der Eerden of van de Hommel ? 25 Jan Bolwerk 26 ...Beekmans 27 onbekend 28 Harrie van liempd 29 Martien van der Heijden ? 30 Wim van Houtum 31 Toon van Houtum 32 … Merkx ? of Sanders ? 33 Willy Langenhuyzen 34 Theo Eykemans 35 Jo de Greef 36 onbekend 37 onbekend 38 Wim van Doremalen 39 kapelaan Brouwers 40 kapelaan Vinken 41 Toontje Hellings 42 onbekend 43 Jo den Otter 44 t/m 49 onbekend 50 Wim van Gorkum 51Harry van Houtum 52 onbekend 53Frans Smits 54 Frans Nouwens
3e (voorste) rij: gehurkt 55 Jan van de Wetering 56 Theo Mutsaars 57 Cor van Beek 58 Toon de Greef 59 onbekend 60 Karel Ketelaars 61 onbekend 62 Frans van Doremalen 63 onbekend 64 Bertus van de BrandKAJ afdeling Boschweg bij het onderkomen de nishut

Foto 043, KAJ afd.Boschweg bij het onderkomen de nishut
Achterste rij 0 Broer Schuurmans hijst de vlag 1 Jan van de Donk 2 Theo Mutsaars 3 t/m 7 onbekend 8 Albert Pijnenburg 9 …..van Schaijk 10 Jan Smits 11 onbekend 12 Frans van Doremalen 13 Toon van Oirschot 14 t/m 16 onbekend 2e rij 17 Jo de Greef 18 Theo Eijkemans 19 Wim van Doremalen 20 onbekend 21 Harrie van Houtum 22 t/m 26 onbekend 27 Toon van der Heijden 28 Theo ? Beekmans 29 Toon van de Oetelaar 30 Frans Smits 31 Bert van der Heijden 32 Jo den Otter 33 t/m 36 onbekend
achter tafeltje 37kapelaan Brouwers 38 kapelaan Vinken
3e rij 39 Adrie Bijsterbosch 40 onbekend 41 Harrie van Liempd 42 Jo Brus (bakker Houtstraat)
rechts van tafel 43 Jos Schuurmans 44 Wim van Houtum 45 onbekend 46 Jos Mutsaars 47 Eykemans 48 Rien van Breugel 49 onbekend
Als de nissenhut (in ca.1950) te klein wordt bedenken Jo Mathijssen en Huub Steenbakkers de volgende oplossing. Bij een boer in het Wijbosch had de Heidemij een partij betonblokken liggen die maar niet gebruikt werden. De boer dacht zelf al een nieuw kippenhok te gaan bouwen met deze stenen. Totdat Jo en Huub zich in hun zondagse pak naar het Wijbosch begaven en zich voor deden als mensen van de Heidemij. Frans v d Eerden hadden ze bereid gevonden voor het vervoer te zorgen en met behulp van enkele Kajotters waren de blokken snel ingeladen !! En zo kon de nissenhut uitgebreid worden met een extra ruimte van ca. 15 x 8 meter.
Later komt hier nog een tafeltennis tafel te staan.
Wie en wanneer de naam KAJuit (Kajotters op stap) bedacht heeft is onbekend. In 1978 of 1988 moest het gebouw wijken voor nieuwbouw. Elders werd op de Boschweg de huidige KAJUIT gebouwd. Toen op 4 februari 1988 het parochiehuis afbrandde hebben de ingezetene het beheer van de KAJUIT overgenomen. De KAJ was toen al bijna ter ziele.

Uitnodiging ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum.

1391, 1987 Uitnodiging ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum.

Zomerkampen[bewerken]

Activiteiten zijn te vergelijken met de Kajotters uit het centrum. Kampen werden gehouden in;

 • 1957 Deurne 1e kamp van de JKAJ met 30 a 40 personen.
 • 1958 Middelbeers 2e kamp JKAJ,
 • 1960 Alverne kamp voor de vaders ca.25 personen incl. leiders
 • 1961 Deurne

Voorzitters:[bewerken]

 • van 1946 tot 1947 Wim Kooijmans de 1e voorzitter
 • van 1947-1949 Toon van Houtum (geb 1927)
 • van .. tot .. Gijs Russens

Nieuwsfeitjes[bewerken]

Schijndelse Krant 1955 nr. 12 Vrijdag 25 maart 1955
KAJ nieuws St.Servatius. Ledenvergadering. Met ouderavond ter ere van St. Jozefviering. Nieuw bestuur voorzitter J. Fransen, secretaris H v Geffen, penningmeester A. Dorelijers, commissarissen C. Kiviets en A. v Boxtel Aantal geïnstalleerde bedroeg 23.
De avond werd verder gevuld met toneelschetsjes en tussendoor werden enkele prijzen verloot. De avond werd afgesloten met het zingen van het Schotse afscheidslied.

Schijndelse Krant nr. 18 Vrijdag 6 mei 1955
KAJ afdeling Boschweg bestuur heeft besloten om tot oprichting te komen van een afdeling Jong-Kajotters en wel in de leeftijd van 12 tot 14 en 14 tot 16 jaar.

Schijndelse Krant 1955 nr. 30 Vrijdag 5 Aug. 1955
KAJ nieuws St. Servatius Start ontspanningsavonden en wekelijks turnen. Ontspanningsgroepen op Donderdag voor 17 t/m 23 jaar en Vrijdagavond van 14 t/m 17 jaar.
Elke avond van 7 tot 10 uur.
Turnen elke Zaterdagavond van 7 tot 10 uur

Schijndelse Krant 1955 nr. 39 Vrijdag 7 okt. 1955
Zondag 2 okt. Herdacht KAJ 10 jarig jubileum

Schijndelse Krant 1955 nr. 45 Vrijdag 18 nov.1955
KAJ 10 nov. voordracht van pater H. de Greeve

Schijndelse Krant 1955 nr. 46 Vrijdag 25 nov.1955
KAJ cyclus KAJ dhr. Piet Timmers sprak over ``Verkering en huwelijk`` Scheppingsverhaal , opdracht God "ga heen en vermenigvuldig U" wederom ca.300 personen aanwezig.

Overzicht Groepsfoto's KAJ[bewerken]

Bestuur (en leiders) KAJ met hun eerste aalmoezenier Chr. Vinken in 1946

Bestuur (en leiders) KAJ met hun eerste aalmoezenier Chr. Vinken in 1946
Achterste rij Jan de Greef, Bertus van den Brand, Ad van de Ven, Harrie Geerts, Albert van Engeland
Voorste rij Jan Maas, Wim Kooijmans, Albert Pijnenburg, kapelaan Vinken, Toon de Greef, Jo Mathijssen, Koos KeetelsKAJ Groep A = Aloysius groep in 1946 bij KAJ lokaal bij cafe Hubers Hoofdstraat tegenover RABO bank

KAJ Groep A = Aloysius groep in 1946 bij KAJ lokaal bij cafe Hubers Hoofdstraat tegenover RABO bank
Achterste rij onbekend, Martens, van de Rijdt?, van Meersbergen, van Engeland?, Henk van Meersbergen, van Rooij of Bolwerk?, Albert Pijnenburg, Adri van de Brand, Wim Kooymans, van de Leest ?, Jan de Greef, van Houtum Boschweg, Toon Keetels ?, Wim ? Eijkemans, Hellings
Voorste rij Wout ? Hellings (Elschotseweg), Toontje Bijnen, onbekend, onbekend, Wim Langenhuysen, onbekend, onbekend.


KAJ Groep J in 1946

KAJ Groep J in 1946
Achterste rij Jo Mathijssen, kapelaan Chr.Vinken, Will Langenhuyzen, Harrie Sanders, Martin Mutsaars, Jan van de Wetering, Toon Keetels, Albert Pijnenburg (groepsleider), Joske Mutsaars, Martin van de Heijden ? ,Jo den Otter, Jo Hermes
Voorste rij Jan Bolwerk, Toon van Houtum, Theo Mutsaars, Jo de Greef, Theo Eijkemans, Wim Mutsaars, Toon Hellings, van de Leest
Tussen achterste en voorste rij Anton van Oirschot

KAJ Paasfeest 1949.

KAJ Paasfeest 1949.
Aan lambrisering te zien in Amicitia.
Links van tafel nr 1 met kopje aan mond …….van Alebeek
Helemaal links vooraan beginnend 2 Piet Santegoeds, 3 Ad van Boxtel, 4 onbekend, 5 Albert Pijnenburg, 6 onbekend, 7 Jan den Otter, 8 ……Pennings ?, 9 ……. Merkx, 10 Coen Kiviets, 11 Nico de Gier, 12 Henk van Geffen, 13 Tini Deelen ?,14 Nico van Osch.
KAJ afd.Centrum en Boschweg Juli 1949 binnenplaats Patronaat

KAJ afd.Centrum en Boschweg Juli 1949 binnenplaats Patronaat
Achterste rij, onbekend, Harrie Sanders, Adrie van Boxtel en helemaal rechts Moortje ?
2e rij 5 Toon Keetels 6 Jo den Otter 7 onbekend 8 Jos Mutsaars, 9 Frans van Doremalen, 10………..van de Rijdt, 11 onbekend 12 Jos Kemps, 13 onbekend 14 onbekend 15 onbekend 16 onbekend 16a onbekend 17 onbekend 17a onbekend 18 Ad van de Brand
3e rij 19 Martin Hermes, 20 Harrie of Johan ? Sanders, 21 Bennie Smits, 22 onbekend 23 onbekend 24 onbekend 25 Albert van Engeland 26 onbekend 27 Willy Jonkers 28 onbekend 29…..den Otter 30 onbekend 31Jan den Otter 32 onbekend 33…..van Doremalen of Adri Bolwerk ?34 onbekend 35 onbekend 36 Jo Mathijssen 37 Piet van Hal 38………..Bolwerk
4e zittende rij 39 Broer Schuurmans Bestuurslid KAJ afd. Boschweg 40 Toon van Houtum Bestuurslid KAJ afd. Boschweg 41 Toon de Greef, 42 rector ……Verhagen, 43 Albert Pijnenburg, 44 Jan van de wetering, 45 Jos Smits of Joske Mutsaars??, 46 Harrie Geerts (penningmeester)


KAJ afd.Centrum Juli 1949 binnenplaats Patronaat

KAJ afd.Centrum Juli 1949 binnenplaats Patronaat
Achterste rij: 1 onbekend 2 Adrie van Boxtel, 3 onbekend en helemaal rechts 4 Moortje ?
2e rij 5: Toon Keetels ? 6 onbekend 7 Harrie Sanders, 8 onbekend 9 onbekend 10 onbekend 11 onbekend 12 Toon Keetels, 13 Ad van de Brand.
3e rij: 14 Martin Hermes, 15 Bennie Smits, 16 onbekend 17 onbekend 18 Toon de Greef, 19 onbekend 20 …..Doreleijers, 21 onbekend 22 Harrie Geerts, 23 Jan den Otter, 24 Johan de Greef, 25 …..Langenhuyzen, 26 Martin Mutsaars, 27 onbekend 28 Jo Mathijssen, 29 onbekend 30 onbekend 31 Albert Pijnenburg, 32 Herman Bolwerk.
4e rij zittend 33 Toon van Houtum, 34 Albert van Engeland, 35 …… Vermeersbergen, 36 rector van Haaren, 37 Jan van de Wetering voorzitter, 38…………..van de Rijdt,39 Joske Mutsaars, 40 Piet van Hal.
KAJ Bestuur afdeling Boschweg Juli 1949 op de binnenplaats van het Patronaat

KAJ Bestuur afd.Boschweg Juli 1949 op de binnenplaats van het Patronaat
Achterste rij 1 Albert Peijnenburg districtsleider, 2 Jos Kemps, 3 Frans van Doremalen, 4 Toon de Greef, 5 Leo Verhagen, 6 …v d Leest, 7 Huub Steenbakers (koster Boschweg).
Voorste rij 8 Toon van der Heijden, 9 Broer Schuurmans, 10 Toon van Houtum, 11 Toon Keetels, 12 Wim van Doremalen.


KAJ bestuur ca.1954

KAJ bestuur ca.1954
Koen Kivits (penningmeester), Ad van Boxtel (bestuurslid), Henk van Geffen (secretaris)
Voorste 2 Jan Fransen (voorzitter) en kapelaan A.C. Schröder
niet op foto, wel bestuursleden Dré Dorelijers (penningmeester?) en Tini Deelen.


1955 0f 56?? Pioniersgroep olv Coen Kivits

Pioniersgroep olv Coen Kivits
Achterste rij staande: Rien Kasteleijn, Jo Steenbakkers, Theo vd Sangen, Marinus vd Bogaard, Henk Schevers, Jo Koolen, Gijs Hermes.
Zittend: Jo Sanders, Hans vd Zanden, Coen kivits, Jan van Doremalen, Tonny Deelen.Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum KAJ in 1959

Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum KAJ in 1959.
Achterste rij A:
Rij B: 14 kapelaan Schröder,
Rij C: 6 Jan Blummel
Rij D: 1 Jo Koolen, 2 Toon van Boxtel, 3 Hans van Sanden, 4 Theo van Heeswijk, 5 Rien Kasteleijn, 6 Ad van Kaathoven (klompenmaker), 7 Ad van der Heijden, 8 Frans Kooymans, 9 Tonnie Deelen, 10 Henk van de Bogaaert, 11 Gijs Kooymans, 12 Pietje Kivits.
Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum KAJ in 1959.

Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum KAJ in 1959.
Achterste rij: 1 Jef Hermes, 2 Piet Kooijmans, 3 Ad van Rullen, 4 Piet Merks, 5 Wim van Geffen, 6 Theo v.d Sangen, 7 Willy Doreleijers, 8 Gijs Hermes, 9 Jan Schevers, 10 =....v.d Heijden, 11 Henk Schevers, 12 Jo Sanders 13 Harry Wels
Rij B: 1 Toon van Boxtel, 2 Huub Kivits, 3 Gijs Russens, 4 Mary vd Heyden, 5 Jan van Doremalen, 6 Jo Vorstenbosch, 7 Jo Verkeulen, 8 Jos vd Berg, 9 Hans v Dinther, 10 Hans den Otter, 11 Jo Steenbakkers, 12 Harrij Nouwens, 13 onbekend, 14 Kapelaan A.C. Schröder, 15 onbekend.
Rij C: 1 Leo vd Ven, 2 Adrie v. d Heyden, 3 Rien Kastelijn, 4 Hans v. d Zanden., 5 Tonny Deelen, 6 Coen Kivits, 7 Jan Franssen, 8 Henk van Geffen, 9 Ad van Boxtel, 10 Mari Smits, 11 Ad van Breugel, 12 Wil Deelen
Rij D: 1 Marinus v d Boogaard, 2 … Mettler, 3 Ad van Kaathoven, 4 Theo v Heeswijk, 5 Jo Koolen, 6 Cor Koolen,7 Frans Kooymans, 8 Henk v. d Boogaard, 9 Gijs Kooymans of Frans Kooijmans, 10 Piet Kivits
Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum in 1959, koffietafel Amicitia.

Ter gelegenheid van 25 jarig jubileum in 1959, koffietafel Amicitia. 1e tafel linksonder beginnend, onbekend, Jan van Schijndel, Wout Hellings (Jonge Boerenstand), …….Goyaerts, onbekend, Wies Kuypers (echtgenote Jan Fransen) vrouw die koffie inschenkt, Jan Fransen, Henk van Geffen, Ad van Boxtel, Mari Smits
Rechtsonder meester Schuurmans
2e tafel vanaf links jongen donker gekleed onbekend, Gijs Kooymans, onbekend, Martin v d Heijden, Mien Steenbakkers, Toos van Roosmalen (links van koffiekan), Gijs Russens of Hermes ????(rechts van koffiekan) laatste 3 zichtbare gezichten onbekend.


Wat is de gelegenheid?? koffietafel Amicitia

Wat is de gelegenheid?? koffietafel Amicitia (zo te zien aan de lambrisering).
Linker rij A: 1 onbekend, 2 onbekend, 3 onbekend, 4 onbekend, 5 Jan vd Heijden, 6 Albert Peijnenburg, 7 onbekend, 8 onbekend, 9 onbekend, 10 onbekend,
Rechter rij B: 1 onbekend, 2 onbekend, 3 Guus van de Leest, 4 Walter Martien, 5 Jan van Doremalen, 6 onbekend, 7 onbekend, 8 onbekend, 9 onbekend, 10 onbekend, 11 Willie Doreleijers., 12 Marinus v d Boogaard, 13 Jo Vorstenbosch, 14 onbekend,
Achterin aan hoofd tafel C: 1 ………….Mettler
Overzicht Groepsfoto's KAJ en VKAJ[bewerken]

VKAJ en KAJ bestuur 1961/1962

VKAJ en KAJ bestuur 1961/1962
Achterste rij: Leo v d Ven, Gijs Russens, Leo vd Sangen.
2e rij: Tony Merkx, Jo Steenbakkers, Annie van Delft, Sjaan van Eyndhoven, Ad Spierings.
3e rij: Riky van Stiphout, Theo Berkelmans, kapelaan van Leeuwen, Maria vd Heijden, Mien Steenbakkers.


KAJ/VKAJ dansgroep ter gelegenheid van een bonte avond ca.1950/1951 Patronaat

KAJ/VKAJ dansgroep ter gelegenheid van een bonte avond ca.1950/1951 Patronaat
Staande: Zus van Geffen, Coen Kivits, Tiny van Roosmalen, Jan van Doremalen (leider), Jan den Otter, Annie van Zoggel, ……van Ham.
Zittend: Josepha van Doorn/van Schijndel, Jan van de Wetering, Truus van Alebeek (Boterweg, dochter van Harrie), Bert van de Brand, ………Terneuzen, Jan van der Boom


1954, Volksdansgroep KAJ centrum, in het Patronaat tijdens de Bonte Avond.

1954, Volksdansgroep KAJ centrum, in het Patronaat tijdens de Bonte Avond.
Achterste rij A: 1 Jan v d Boom, 2 Annie vd Heijden, 3 Jan van Doremalen, 4 Stien Merks
Voorste rij B: 1 Willy Doreleijers, 2 Ria van Schijndel, 3 Ad van Breugel, 4 Anny van Doremalen, 5 Mari SmitsKAJ/VKAJ Ter gelegenheid van een Bonte avond de klompendans 1950/1951 in het Patronaat

KAJ/VKAJ Ter gelegenheid van een Bonte avond de klompendans 1950/1951 in het Patronaat
Staande; Jan van Doremalen, Tilly Sleutjes, Jan van de Wetering, Truus van Alebeek (Boterweg), Bertus van de Brand, …….Terneuzen, Jan van der Boom, Mia Sleutjes
Zittend; Zus van Geffen, Coen Kivits, Annie van Zoghel, Jan van Ham, Tiny van Roosmalen, Jan den Otter.
KAJ/VKAJ Ter gelegenheid van Bonte avond in 1963

KAJ/VKAJ Ter gelegenheid van Bonte avond in 1963
Achterste rij Ans Geerts, Mia v d Heijden, Ans Mettler, …….Terneuzen, Sjaan vd Boogaard, Wim Santegoeds, Riet Copier, Regina v d Sangen, Rieky van Schijndel, Sjan Copier, Leny vd Heijden, Gisela Eykemans, Nelia Vorstenbosch, Mien Steenbakkers.
Gehurkt, Gijs Russens, Tiny Schakenraad, Rien Kastelijn, Gijs Hermes