Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 9 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

SCC De Kajuit

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

SCC De Kajuit[1][bewerken | brontekst bewerken]

Sociaal Cultureel Centrum de Kajuit

Op zaterdag 31 oktober 1981 om 14.00 uur werd het Sociaal Cultureel Centrum Boschweg (hoek Papaverstraat/Houtstraat) door burgemeester Scholten officieel geopend.
De K.W.J. leden met het bestuur en de dames van de Peuterspeelzalen waren bijeen in de afdeling van de K.W.J. en ontvingen het voltallige college van burgemeester en wethouders, veel raadsleden en de heren van Openbare Werken en andere genodigden. Na enkele sprekers ging de burgemeester met enkele peuters naar de ingang om een aantal ballonnetjes door te prikken en met een heggenschaar de toegang tot de peuterspeelzalen te openen.
Het plan voor het gebouw ontstond in 1979. Naar aanleiding van een bespreking door het Wijkcentrum in oprichting, de K.W.J. (Katholieke Werkende Jongeren), het Parochiecomité Boschweg, de Rana’s en de Stichting Peuterspeelzalen is het plan ontstaan om tot een centrum te komen omdat het bestaande parochiehuis te klein was geworden voor alle evenementen, de kajuit weg moest en de peuterspeelzalen daarom in de problemen kwamen. Voor alle genoemde groeperingen was dringend ruimte nodig en na enkele, wegens te hoge kosten, verworpen plannen is gekozen voor een sober gebouw op voorstel van de dienst Openbare Werken. De bouwvergunning daarvoor werd op 30 maart 1981 verleend.
De indeling van het gebouw is in overleg met de gebruikers gerealiseerd en zo ontstonden er 5 ruimten, die ook voor verhuur aan derden geschikt zijn.
De all-in bouwkosten bedroegen f. 67.500, --.
De peuterspeelzalen hebben een keukentje en kindertoiletjes, terwijl voor het hele gebouw een toiletgroep is aangebracht in de hal bij de ingang. De Kajuit heeft de beschikking over een keukentje en magazijnruimte. Verder hebben de verschillende groepen grote bergkasten.
Er is al begonnen met de verhuur van de ruimten. Het meisjeskoor De Zonnepitten komt er al repeteren, het jazzballet en de fotoclub hebben er een onderkomen.
Voor de ingang staat een bronzen kunstwerk, twee ringen als symbool van samenwerking, gemaakt door Rob Stolzenbach uit Vught.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Schijndels Weekblad 30 oktober en 6 november 1981