Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Meedoen

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Schijndelwiki bestaat sinds 1 maart 2020 en is met hulp van velen een prachtig en blijvend naslagwerk over Schijndel en Wijbosch.

Dagelijks zijn er vele honderden bezoekers die de duizenden artikelen in SchijndelWiki raadplegen en/of aanvullen. De aanwezige artikelen zijn grotendeels door hen geschreven en verbeterd.


MEEDOEN kan op diverse manieren


Door zelf toevoegen van informatie

Veel mensen weten nog niet dat ze, thuis via de eigen computer, zelf ook eenvoudig informatie en foto's kunnen toevoegen. Anderen weten het wel maar vinden het nog te moeilijk. Doe mee met het beschrijven en ontsluiten van de geschiedenis van onze eigen leefomgeving.


Door het aanleveren van informatie

Vind u het moeilijk en wilt u het toevoegen liever aan anderen overlaten? Ook dan kunt u meedoen door uw foto's, films, verhalen, krantenknipsels, jubileumboekjes, digitale bestanden enzovoorts (ter scanning) beschikbaar te stellen.


Door financiële ondersteuning


Om de duurzaamheid van SchijndelWiki ook voor de toekomstige generaties te garanderen, draait SchijndelWiki op professionele hardware in een datacenter. Deze hoster zorgt voor deskundige beveiliging en back-ups en kan na een incident direct ingrijpen en herstellen. De hoge kosten worden gedragen door De heemkundekring Schijndel.

U kunt ons helpen de continuïteit van SchijndelWiki financieel te waarborgen door:

  1. lid te worden van onze heemkundekring,
  2. uw vrijwillige donatie,
  3. tijdens de clubkascampagne van Rabobank Hart van de Meierij, voor leden van die bank, uw stem uit te brengen op heemkundekring Schijndel.
Heemkamer.jpg
Vrije inloop Heemkamer Schijndel
De Heemkamer aan de Steeg 9 te Schijndel is elke dinsdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur de ontmoetingsplek voor iedereen die mee wil doen met het completer maken van de Schijndelse Historische Encyclopedie.

Tijdens de inloopuren is het mogelijk vragen en verzoeken over SchijndelWiki
aan de aanwezige leden van heemkundekring Schijndel
voor te leggen of historisch materiaal ter scanning aan te bieden.


U hoeft geen afspraak te maken, u kunt zo binnenlopen.