Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

TC JEDEWE

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tennis Vereniging JEDEWE[1][bewerken | brontekst bewerken]

Jansen de Wit had al langere tijd een eigen tennisvereniging JEDEWE met een eigen tennisbaan tegenover de fabriek (in het huidige Jansenpark) en spelers met een veel beter niveau. Een van die spelers was Gijs de Gier die destijds in het 1e van voetbalvereniging EVV Eindhoven (ouder dan PSV en destijds ook hoofdklasser) speelde maar ook voor RKSV Schijndel een sterke aanwinst was. (Men zei dat mijnheer Harry Jansen (directeur JdW) hem naar Schijndel had gehaald om VV Schijndel op een hoger peil te brengen). Behalve voetballen kon hij ook behoorlijk tennissen. Behalve dat hij jarenlang voorzitter was van JEDEWE speelde hij jarenlang de finales van het tenniskampioenschap bij Jansen de Wit. Wie heeft aanvullende informatie/foto´s betreffende JEDEWE?
TC Schijndel en JEDEWE gaan een jaarlijkse tweekamp aan die telkens gewonnen wordt door JEDEWE. De vereniging groeit snel (voorjaar 1961 zestig leden) zodat in het voorjaar van 1962 voor het eerst deelgenomen kan worden aan de zondagcompetitie vijfde klasse. Er worden in dat jaar zelfs "Schijndelse kampioenschappen" georganiseerd.

1955 Tennis vereniging JEDEWE, Tenniskampioenen.

1955, tennis park JEDEWE Tennis vereniging JEDEWE, Tenniskampioenen.
Van links naar rechts: 1. Toon van Doremalen, 2. Jo Berbers, 3. Adrie Steenbakkers, 4. Nico van der Heijden, 5. Josje Ruijs, 6. Carlie Jansen, 7. Annie van Roessel-Mauriks, 8. Nard van Doremalen, 9. Harrie van de Steen, 10. Nout van Bussel (overleden tijdens het tennissen), 11. Willie Rutten, 12. Jan Sips, 13. Boudewijn Jansen, 14. Gijs de Gier, 15. Ad de Hommel, 16. Zuster Criellaars, 17. Joop Jansen.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Heemblad Rond die Cluse 18e jaargang nummer 1 bladzijde 7 (ged.)