Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Adrianus van Hemmen (1910 - 1993)

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gouden bruiloft Van Hemmen – Mutsaars[1][bewerken | brontekst bewerken]

Op vrijdag 2 juli 1982 hopen Jos en Drieka van Hemmen – Mutsaars hun gouden huwelijk te vieren. De eigenlijke trouwdatum was 30 juni, maar iedereen was van mening dat het feest toch maar op de volgende vrijdag moest worden gevierd. De vijf kinderen zorgen er met hun echtgenoten en 11 kleinkinderen (waaronder zelfs twee prachtige tweelingen!) voor dat het voor het gouden paar een onvergetelijke dag zal worden. En als je het over buren hebt, die alles afweten van bloemen en planten, weet je haast wel zeker dat je huis ook mooi versierd zal worden.
Jos en Drieka hebben het geweldig naar hun zin daar op de Meijgraaf. Een fijn huis met ’n heerlijke tuin en een geweldige ruimte voor de grote hobby van Jos: de vogels. Maar daarover straks. Wat ze samen doen is ook nogal wat. Er wordt veel gefietst, met z’n beidjes of met de bejaarden. Met de buren hebben ze een gezellige kaartclub, dus wat dat betreft vervelen ze zich nooit.
De 71-jarige bruidegom wist vroeger trouwens ook van aanpakken. Er is praktisch geen beroep geweest, waar hij niets van af weet. Zo was hij onder andere nachtwaker, stoker, landmeter bij de wegenbouw en heier bij defensie. In 1939 werkte hij hiervoor in Utrecht en zondagsnachts vertrok hij om twee uur per fiets vanuit Schijndel om om 7 uur op zijn werk te zijn. Het kosthuis vroeg f. 7,-- per week, wat in die tijd toch nog wel veel geld was. Vanaf 1950 kwam Jos bij de gemeente en zorgde voor het onderhoud van de woningen. Al 49 jaar heeft deze actieve man een grote hobby: kanaries kweken. Prachtige oranje exemplaren sieren zijn goed verzorgde kooien en het is een lust voor het oog al deze prachtige vogels te zien en te horen kwinkeleren. In de loop der jaren werd hij de trotse bezitter van zo’n 100 bekers: bekroningen voor zijn mooiste vogels.
Zijn 72-jarige bruid breit nog steeds graag voor haar kleinkinderen in de uurtjes dat ze echt niets anders te doen heeft. Een gezellig paar dat in de buurt graag gezien is. De H. Mis is vrijdags om 11.00 uur in de Boschwegse kerk. De receptie begint om 16.30 tot 18.00 uur en later in de avond zal de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia een serenade komen brengen. En dan zal er een fijne bruiloft worden gevierd.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Schijndels Weekblad 25 juni 1982