Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Adrianus Gerardus Bozelie (1905 - 1980)

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gouden huwelijksfeest Bozelie – Persons[1][bewerken | brontekst bewerken]

Op 5 februari 1979 hoopt het echtpaar Bozelie – Persons hun gouden huwelijksfeest te vieren in Huize Lidwina.
De heer en mevrouw Bozelie wonen vanaf november inmiddels 2 jaar in Lidwina en zij voelen zich er echt thuis.
Natuurlijk miste de gouden bruidegom aanvankelijk zijn tuin en zijn vogels, maar de hele sfeer is zodanig, dat men ongemerkt wordt opgenomen in het gemeenschappelijke leven daar.
De heer Bozelie was 8 jaar hoepelmaker bij Steenbakkers, werkte later 18 jaar in de slagerij van Geerkens aan de Hoofdstraat en 17 jaar in Helmond bij de toenmalige katoenfabriek Vlisco waar hij blauwe verver was.
Mevrouw Bozelie was voor haar huwelijk 9 jaar bij Jansen de Wit werkzaam.
In de afgelopen 50 jaar heeft het echtpaar heel wat beleefd. Toen zij in de oorlog uit hun woning in de Hoevenbraak werden gebombardeerd, kregen zij een klein vertrekje aangeboden in de kleedkamers van Avanti. Met hun zoontje en een neefje woonden zij er zeven maanden. De noodwoning aan de Bunderstraat was toen een grote verbetering, later verhuisde het gezin naar de Populierstraat. Daarbij kwam dat de gezondheid van de heer Bozelie ook veel te wensen overliet, maar samen sloegen ze zich er flink doorheen.
Mevrouw Bozelie besteedt veel van haar tijd aan het welfarewerk en met haar man en enkele bewoners van Lidwina wordt er graag een kaartje gelegd.
Wat de heer Bozelie junior met zijn vrouw en zoon voor het gouden paar op 5 februari in petto heeft, is nog een verrassing, maar ongetwijfeld zal het een prachtfeest worden: om 14.00 uur zal in de kapel een eucharistieviering worden gehouden, waarna alle bewoners in de nieuwe zaal de Schaats welkom zijn. Tijdens de receptie zal de harmonie Sint Cecilia een serenade brengen (receptie van 6 tot 7 uur).
En ’s-avonds worden de broers en zusters en verdere familieleden van het gouden paar, in totaal zo’n 50 man, verwacht voor het familiefeest. Een dag die ongetwijfeld onvergetelijk voor de jubilarissen zal worden.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Schijndels Weekblad 2 februari 1979