Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Marinus van Delft (1910 - 1991)

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marinus van Delft (1910 - 1991)[bewerken | brontekst bewerken]

Gouden bruiloft Van Delft – van Krieken [1][bewerken | brontekst bewerken]

Volgende week vrijdag 10 april 1987 vieren Marinus van Delft en Ciska van Krieken hun gouden bruiloft. Het is dan 50 jaar geleden dat zij in Veghel in het huwelijk traden, in de woonplaats van de bruid.
De feestelijkheden beginnen met een H. Mis in de Pauluskerk op de Hoevenbraak om 14.00 uur en van 16.00 uur en 17.00 uur wordt er een receptie gehouden in zaal De Drie Zwaantjes, Plein 1944 nummer 21.
Marinus (76) en Ciska (69) ontmoetten elkaar indertijd tijdens de Schijndelse kermis, die toen veel meer dan nu nog een van de grootste feesten van het jaar was. Na hun huwelijk, de exacte datum was 12 april 1937, ging het echtpaar in Schijndel wonen, het dorp waar Marinus geboren en getogen was.
Zij zijn altijd in de buurt gebleven waar zij nu nog wonen, de Hoevenbraak. Terwijl Marinus werkte bij Jansen de Wit zorgde Ciska thuis voor het drukke huishouden. Toen Marinus na 38 jaren bij de kousenfabriek wegging, kregen zij de kans om te gaan profiteren van hun vrije tijd en daarbij hadden vakanties naar het zonnige zuiden hun grote voorkeur. En verder wordt er gekaart, gefietst en verwoed gepuzzeld. Marinus en Ciska hopen er vrijdag 10 april een mooi feest van te maken, tezamen met hun 12 kinderen, 23 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Schijndel Weekblad 2 april 1987