Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

L.M. Telgenkamp

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

L.M. (Leo) Telgenkamp[1][bewerken | brontekst bewerken]

De heer Telgenkamp ontving op zondag 22 september 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Meierijstad. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij is vanaf 1979 een zeer betrokken vrijwilliger bij het Gilde Sint Catharina en Barbara. Hij heeft het gilde in 1979 mede heropgericht. Hij was dekenschrijver van het bestuur. Hij verzorgt jeu de boules competitiewedstrijden en verzorgde lespakketten over het gilde voor een aantal basisscholen. Hij schreef het jubileumboek Gilde Vrouwe Haywig Jet Geerkens en is de initiator van de werkgroep Gilden Meierijstad. Verder was hij van 1974 tot 1985 vrijwilliger bij de adviescommissie Jeugd Sport Stichting en vanaf 1974 vrijwilliger bij het Natuur- en Milieucentrum Schijndel. Hij heeft zitting in de werkgroepen bestemmingsplan buitengebied en erfgoed en cultuurlandschap. Sinds 1983 is hij ook vrijwilliger bij de Heemkundekring Schijndel, medeoprichter en tot 2008 bestuurslid. Daarenboven was hij initiatiefnemer en redacteur van het Heemkundeblad.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Op de website van “TV Schijndel” op 22 september 2019