Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Jordanus van de Leest (1896 - 1982)

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jordanus van de Leest (1896 - 1982)[bewerken | brontekst bewerken]

Gouden huwelijksfeest Van de Leest - van Lieshout[1][bewerken | brontekst bewerken]

Het zal feest worden in de Distelstraat- Boschweg. Daar hoopt op woensdag 28 april 1967 het echtpaar Jordanus van de Leest (80 jr.) en Maria van Lieshout (74 jr.) de dag te herdenken, dat ze voor 50 jaar terug elkaar het ja-woord gaven. Hun huwelijk werd gezegend met 8 kinderen en 16 kleinkinderen sieren de gouden kroon.
De gouden bruidegom, bij allen beter bekend als „Jaske” is in Schijndels gemeenschap een niet weg te denken figuur. Het mandenmakersvak, dat hij gedurende zijn hele leven heeft beoefend, ligt hem op zijn hoge leeftijd nog na aan het hart, want nog dikwijls gaat hij per fiets een bezoek brengen aan het bedrijf van de Fa. Kooijmans, waar hij steeds werkzaam was, om ’n buurpraatje te maken en om zo nodig nog ’n handje te helpen.

Jaske van de Leest 1896 - 1982

De gouden bruid wist steeds met moederlijke zorg haar gezin in de juiste baan te sturen. Met trots zien zij dan ook op hun kinderen terug.
Voor korte tijd terug stond „Jaske” in ons blad ten voete uit geschilderd, wij treden daarom niet in herhaling. Zoals bij elk gouden feest gebruikelijk, zullen ook de bewoners van de Distelstraat zich bij dit feest niet onbetuigd laten en dit gouden paar werkelijk een gouden dag bereiden.
Een gouden dag, die wordt ingezet met in de voormiddag om 10.30 uur een eucharistieviering in de kerk aan de Boschweg. Te samen met hun kinderen, kleinkinderen en familie zal het feest worden voortgezet in café Ad van Alebeek aan de Boschweg. Daar zal het gouden paar van 14.00 tot 16.00 uur receptie houden en zullen ongetwijfeld velen Jaske en zijn vrouw de hand komen drukken en de beste wensen aanbieden. Onze Koninklijke Harmonie St. Cecilia zal deze wensen natuurlijk op muzikale wijze komen onderschrijven.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Schijndelse Krant 23 april 1976