Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Gerardus Adrianus van Zutven (1912 - 1996)

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gerardus Adrianus van Zutven (1912 - 1996)[bewerken | brontekst bewerken]

Gouden bruiloft Van Zutven - Kemps[1][bewerken | brontekst bewerken]

“Ik weet nog dat het mooi weer was toen we trouwden” herinnert Mathilde Kemps (79) zich haar huwelijksdag met Gerard van Zutven (84) uit Veghel. “We hebben toen bij ons thuis gefeest, in den herd. In die tijd had je weinig. Mijn japon en de ringen hebben heel wat spek en boter gekost”. Mathilde ontmoette haar latere echtgenoot tijdens een concours hippique in Heeswijk. “De meisjes mochten vroeger nooit ergens heen, alleen naar zo’n concours hippique, dat mocht wel”. Na hun huwelijk kwam het paar in de oude boerderij aan de Hopstraat. “We hebben altijd geboerd. Er liep van alles rond: koeien, kippen, varkens” zegt Gerard, lachend eraan toevoegend dat hij pas door zijn trouwen in Schijndel mocht komen.
Toen Gerard 65 werd hebben ze de boerderij aan de kant gedaan en een nieuw huis gebouwd aan wat nu de Floralaan is. “Veel van onze grond hebben we toen verkocht voor de nieuwbouw hier”, vertelt Mathilde. “En ook onze grond in de hei is door de gemeente gekocht. Daar ligt nu de vuilnisbelt.” Erom treuren doen ze niet.
“We hadden twee zoons die allebei niets om het boerenbedrijf gaven. En dan houdt het op”. Beiden kijken tevreden terug op hun leven samen. “We hebben tamelijk goed geboerd” zegt Van Zutven tevreden en Mathilde voegt daaraan toe: “grote tegenslagen in het gezin hebben we ook nooit gehad”.
Het paar kreeg zeven kinderen van wie de meesten vlak in de buurt wonen. En dat vinden ze allebei fijn. Hun dagen brengen zij in alle rust door. “Een beetje werken en een beetje wandelen, daar komen we onze tijd heel goed mee door” zeggen ze.
“We wonen hier mooi. Vroeger hebben we heel veel gefietst en tot vorig jaar gingen we ook nog elke woensdag naar de Kajuit om te kaarten”. Mathilde: “In het begin gaf ik er niet zoveel om”. Waarop Gerard: ”Maar uiteindelijk ging zij er nog liever heen dan ik”.
Het paar viert op donderdag 6 juni 1996 de gouden bruiloft met een H. Mis in de parochiekerk op de Boschweg om 15.00 uur. Later gaat het paar met de rest van de feestgangers naar De Meulen waar van 18.30 tot 20.00 uur ook de receptie is.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Schijndels Weekblad 30 mei 1996