U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden. Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 9 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel. |
De Vossenberg
De Vossenberg, basisschool, Jan van Amstelstraat 36[bewerken | brontekst bewerken]
Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]
Op 1 augustus 1992 werd de Aloysiusschool Boschweg opgeheven en vond een fusie plaats met Basisschool De Klimop.
De gefuseerde school heette voortaan de Vossenberg.
Het team en de medezeggenschapsraad van Aloysius voelden niets voor de fusie en vochten het bestuursbesluit aan tot voor de kantonrechter.
Uiteindelijk ging de fusie toch door.
Ten tijde van de fusie was Marcel Seegers directeur van Aloysius en moest dus mee in de fusie. Ook een aantal andere leerkrachten van de Aloysiusschool kwam over.
Toon Frederix, die de langste diensttijd had, werd directeur en Marcel Seegers adjunct.
Er waren nu 14 klassen, later zelfs enige tijd 15.
Eén lokaal werd door de school voor eigen rekening gecreëerd door een tussen 3 muren liggend binnenhofje te overkappen en af te sluiten.
In 1997 werd de gymzaal, evenals alle andere gymzalen, overgedragen aan de gemeente en sindsdien huurt de Vossenberg de zaal.
In 2002 is het aantal leerlingen redelijk stabiel en varieert het aantal klassen tussen 12 en 13 en telde de Vossenberg (inclusief kleuters) ± 320 leerlingen.
In december 2006 gaat dhr. Toon Frederix met pensioen na 30 jaar hoofd/directeur te zijn geweest van De Klimop en De Vossenberg.
In 2012 is het gehele complex gerenoveerd en is basisschool De Vossenberg als zelfstandige school opgenomen in de nieuwbouw. Het geheel kreeg de naam Educatief Basiscentrum Noord.