Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Trimclub Schijndel

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Trimclub Schijndel[bewerken | brontekst bewerken]

Opgericht december 1968 - actief tot op heden.

Opgericht door de bestuursleden van RKSV Schijndel, Harrie van der Vleuten, Louis van Schie en Jan Bolwerk.
De trimmers komen iedere dinsdagavond bij elkaar op de accommodatie van Schijndel om van kwart over acht tot kwart over negen te sporten.

Jan Bolwerk: "Via de trimclub kregen leden vaak een band met de voetbalclub."
"We zitten hier wel altijd te vergaderen, maar eigenlijk moeten we zelf ook eens iets gaan doen." Het waren deze woorden van toenmalig Schijndel voorzitter Harrie van der Vleuten die in december 1968 tot de oprichting van Trimclub Schijndel leidden. Het hele bestuur onder wie medeoprichter Louis van Schie en penningmeester Jan Bolwerk, deed mee. Veertig jaar later is de trimclub die altijd nauw met de voetbalclub verbonden is geweest, nog steeds actief. Jan Bolwerk deed tot drie jaar geleden nog iedere week mee. Nu doet hij het om gezondheidsredenen kalmer aan, maar hij gaat nog altijd even kijken en hij blijft de administratie en de contributie doen.

Trimclub Schijndel, 2019, Jan Bolwerk

Balletje trappen.[bewerken | brontekst bewerken]

De trimmers komen iedere dinsdagavond bij elkaar op de accommodatie van Schijndel om van kwart over acht tot kwart over negen te sporten.
Eerst worden er een half uurtje rek-, strek- en loopoefeningen gedaan, daarna wordt er een balletje getrapt.
Er zijn altijd genoeg trimmers aanwezig om twee teams te maken.
Het aantal leden wisselde in de loop der jaren, maar wie mocht denken dat de groep alleen maar is vergrijsd vergist zich.
Tot Bolwerks eigen verrassing groeit de groep zelfs nog steeds. "We hebben momenteel 41 leden. De gemiddelde leeftijd is een eindje in de vijftig."
Het oudste actieve lid, Frans Broeren, is inmiddels al 74.
Bolwerk: "Pas zei hij nog tegen me: 'Al raak ik de bal maar één keer op een avond, het blijft gewoon leuk om met de groep mee te doen.'"

Wisselwerking[bewerken | brontekst bewerken]

De trimclub staat open voor iedereen. In het verleden trainden ook bestuursleden van andere sportclubs zoals Avanti en de Hopbel mee met de trimclub.
De trimmers trainden onder leiding van Cub Doreleyers, Lambert Creuzen en Wil Verbruggen.
Bolwerk: "Toen de centen op waren en de trimclub ter ziel dreigde te gaan ben ik zelf voor de groep gaan staan."
Hij zou de groep 26 jaar blijven trainen. Zoals hij als penningmeester, als commissielid voetbalzaken en sponsoring en als jeugdtrainer ook 41 jaar lang bij de voetbalclub actief is geweest.
Tussen de voetbalclub en de trimclub bestaat een sterke wisselwerking. Veel leden van onze trimclub zijn al lid van de voetbalvereniging. Maar we hebben ook altijd leden van buitenaf gehad, die via de trimclub een binding met de vereniging kregen, lid werden en vervolgens als vrijwilliger actief werden. Zo kwam Schijndel in de loop der jaren aan verschillende jeugdtrainers, bestuursleden en mensen die meehelpen op de accommodatie. Via de trimclub heeft de vereniging ook diverse sponsors weten te vinden."

Feestje[bewerken | brontekst bewerken]

Het jubileumjaar gaat niet helemaal ongemerkt voorbij. Komende dinsdag wordt er eerst gewoon getrimd. Daarna is er een feestje met een hapje en een drankje voor de leden met aanhang. Het feestje is uiteraard in de kantine van de voetbalclub. Daar houdt de trimclub ook ieder jaar een feestje ter afsluiting van het seizoen. "Zo vloeit er ook nog wat geld terug in de verenigingskas," zegt Bolwerk. Eens penningmeester altijd penningmeester.