Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Henk Beijers

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Henk Beijers
Persoonsinformatie
Roepnaam Henk
Geboorteplaats Tilburg
Geboortedatum 19 september 1938
Beroep(en) Schooldirecteur

Amateur historicus

Henk Beijers[bewerken | brontekst bewerken]

Henk Beijers (Tilburg 1938) woonachtig te Vught, studeerde voor onderwijzer en werkte vanaf 1959 op diverse standplaatsen in Brabant. In 1971 kwam hij als leerkracht naar Schijndel, gaf er een jaar les aan de hoogste groep van de Sint Lambertus School en werd in 1972 benoemd tot directeur van de RK Basisschool De Beemd thans EBC Icarus.

Op 17 september 1999 nam hij definitief afscheid van het onderwijsveld en ging zich verder ontwikkelen als amateurhistoricus, schreef vele historische artikelen in diverse heemtijdschriften en in de Schijndelse kranten, niet alleen betrekking hebbende op de historie van Schijndel. Hij bewerkte in het Brabants Historisch Informatie Centrum naast de Schijndelse archieven ook veel oude overheidsarchieven gericht op zeer gevarieerd historisch feitenmateriaal uit de steden en dorpen in de Meierij van ’s-Hertogenbosch. Daarnaast zag hij kans om diverse boeken uit te geven. Hij is al 26 jaar coördinator van de historische werkgroep van de heemkundekring Schijndel en sinds 2018 erelid van de kring. Hij heeft een eigen website waarin al zijn historische onderzoeksresultaten zijn opgenomen.
Hij werd in 2002 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.