Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Hendrikus van den Dungen (1916 - 2000)

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hendrikus van den Dungen (1916 - 2000)[bewerken | brontekst bewerken]

Gouden bruiloft Van den Dungen – Van der Eerden[1][bewerken | brontekst bewerken]

“Vroeger moest je d’n boer op, je moest “rond” want de meisjes mochten vroeger bijna niet buiten komen”, zegt Harrie van den Dungen (79) over zijn kennismaking met Anneke van der Eerden (79).
Het buurten werd een succes en op 28 mei 1946 trouwden de twee. Nu vijftig jaar later kunnen Harrie en Anneke hun gouden bruiloft vieren. Na hun huwelijk trok het gouden paar in bij Harrie’s ouders aan het Lieseind. Drie jaar later kochten zij het huis waar zij nog steeds wonen en waar ze het uitstekend naar hun zin hebben. “We zitten hier prachtig, midden in de natuur” aldus Anneke. Harrie en Anneke hadden een gemengd bedrijf en dat liep goed. “Maar we hebben er dan ook heel hard voor moeten werken” zegt Harrie. “Vakantie dat zat er niet aan, daar hadden we geen tijd voor. We hebben wel eens een dagtochtje gemaakt maar reizen naar het buitenland, nee. Ik kon niet van mijn vee scheiden”.
Toen Harrie en Anneke op een gegeven moment stopten met de boerderij kregen ze ook tijd voor andere dingen. Maar toch is Harrie nog steeds buiten te vinden. “Boeren is toch het mooist wat er is”, zegt hij uit de grond van zijn hart. “Binnen zitten is niks voor mij”. Samen gaan ze nu veel fietsen terwijl ook de tuin rond het huis alle aandacht krijgt. “We zijn allebei goed gezond en fietsen nog heel wat af. Een keer naar Oirschot of Mariahout, we kunnen nog overal heen op de fiets. Alleen wil het dit jaar maar geen mooi weer worden. We zitten er echt op te kijken dat we er op uit kunnen”, aldus Anneke. Aan meer dan af en toe een fietstocht en regelmatig een kaartje leggen heeft het paar geen behoefte. Ze zijn dik tevreden in het Lieseind. De kinderen wonen allemaal in de buurt en de kleinkinderen komen regelmatig op bezoek bij opa en oma.
Samen met hun familie willen Harrie en Anneke op dinsdag 28 mei 1996 hun gouden huwelijksfeest vieren. Dat feest begint om 13.30 uur met een H. Mis in de Boschwegse parochiekerk en wordt later voortgezet bij de Kafmolen. Daar is van 18.30 tot 19.30 uur ook de receptie waar iedereen Harrie en Anneke kan komen feliciteren met hun gouden huwelijksfeest.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Schijndels Weekblad 23 mei 1996