Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

H.M. van Gorkum

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

H.M. (Harrie) van Gorkum[bewerken | brontekst bewerken]

De heer Van Gorkum kreeg op 8 december 2007 tijdens de afscheidsavond van jubilarissen van de vrijwillige brandweer Schijndel de versierselen opgespeld van een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Harrie werd al in 1976 lid van het Schijndelse brandweerkorps en behaalde vervolgens allerlei certificaten en was onderbrandmeester. Tevens was hij meer dan 25 jaar bevelvoerder van de wedstrijdploeg, ruim tien jaar voorzitter van de brandweervereniging en hij organiseerde tal van activiteiten voor de leden van die vereniging.
In 2007 werd hij door de Stichting Paaspop benoemd tot erelid omdat hij al dertig jaar de coördinatie van de brandwachten voor zijn rekening nam. Verder is hij coördinator van de Brandwondenstichting en betrokken bij Veilig Verkeer Nederland. Hij was lid van de ondernemersraad van de gemeente en raadslid voor de SP.