Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Televisie

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Televisie, het nieuwste snufje [1][bewerken | brontekst bewerken]

Het nieuwste wonder der techniek, namelijk de televisie, heeft ook ons dorp aangegrepen. Was het aanvankelijk alleen nog maar te zien bij een paar radiohandelaren in Schijndel, nu is het reeds zover, dat men de uitzendingen vanuit de Philipsstudio reeds kan aanschouwen in Hotel De Hopbel,
Na een aankondiging via Radio van der Heijdens geluidswagen togen we naar De Hopbel om de eerste uitzending aldaar in ogenschouw te nemen.
Het apparaat stond daar vakkundig in de eetzaal opgesteld en het geheel deed ons denken aan een kleine bioscoop.
Er werd een Engelse film vertoond en daar er de Hollandse tekst verkort onder stond, was het voor de toeschouwers goed te volgen. Het gemak ervan is nog, dat men er rustig bij kan gaan zitten roken en iets gebruiken.
Naar men ons mededeelde is dit het eerste televisieapparaat dat particulier in Schijndel wordt afgeleverd en geïnstalleerd is door Radio van der Heijden. Hotel De Hopbel heeft hier dus de primeur en wij twijfelen er niet aan of velen zullen eens op dinsdag, donderdag of zaterdag, wanneer de uitzendingen gegeven worden, een kijkje gaan nemen, want het is werkelijk de moeite waard.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. De Schijndelse Krant 11 oktober 1950