Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bewerken van Schijndel in de resoluties van de Raad van State

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 9: Regel 9:
Al vele jaren wordt er gewerkt aan het digitaal toegankelijk maken van alle informatie die betrekking heeft op alle steden en dorpen van de Meierij van ’s-Hertogenbosch.<br>
Al vele jaren wordt er gewerkt aan het digitaal toegankelijk maken van alle informatie die betrekking heeft op alle steden en dorpen van de Meierij van ’s-Hertogenbosch.<br>


De Schijndelse informatie omvat inmiddels een periode van 100 jaar (1648-1748) en het is de bedoeling  door te gaan tot aan de Franse Tijd (1795). Het gaat om een archiefbestand van enige honderden boeken met een gemiddelde dikte van 10-12 cm. Veel van die informatie vind je in de eigen Schijndelse archieven niet terug. Niet elke historische gebeurtenis is even boeiend en dat is de reden dat dit stuk zich beperkt tot de Schijndelse predikanten over de periode 1648-1741 te weten: Robertus Immens, Henricus Blankert, Hubertus Hasebroeck, Johannes van Oerle, Hendrik Jacob Peypers en Johannes Antonius Martinet. In een veel later stadium kan dit gecompleteerd worden met Petrus Grootveldt, Mauritius Grommé, Johannes Laurens Theodorus Cox en Adrianus Slingsbie, afhankelijk van het tempo waarin de resoluties bewerkt kunnen worden. Uitgangspunt daarbij is dus de informatie vanuit de Resoluties van de Raad van State, hier en daar aangevuld vanuit ander bronnenmateriaal. <br>
De Schijndelse informatie omvat inmiddels een periode van 100 jaar (1648-1748) en het is de bedoeling  door te gaan tot aan de Franse Tijd (1795). Het gaat om een archiefbestand van enige honderden boeken met een gemiddelde dikte van 10-12 cm. Veel van die informatie vind je in de eigen Schijndelse archieven niet terug. Niet elke historische gebeurtenis is even boeiend en dat is de reden dat dit stuk zich beperkt tot de Schijndelse predikanten over de periode 1648-1741 te weten: Robertus Immens, Henricus Blankert, Hubertus Hasebroeck, Johannes van Oerle, Hendrik Jacob Peypers en Johannes Antoius Martinet. In een veel later stadium kan dit gecompleteerd worden met Petrus Grootveldt, Mauritius Grommé, Johannes Laurens Theodorus Cox en Adrianus Slingsbie, afhankelijk van het tempo waarin de resoluties bewerkt kunnen worden. Uitgangspunt daarbij is dus de informatie vanuit de Resoluties van de Raad van State, hier en daar aangevuld vanuit ander bronnenmateriaal. <br>


=== '''Het reglement op de politieke reformatie''' ===
=== '''Het reglement op de politieke reformatie''' ===
Al uw bijdragen aan Schijndelwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Schijndelwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjablonen: