Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bewerken van KEG

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Wiki.jpg|400px|thumb|Kunst]]
== '''Keg al 35 jaar op de bres voor de verbeelding'''<ref>Tekst en foto's: Gerard Buenen</ref> ==
== '''Keg al 35 jaar op de bres voor de verbeelding'''<ref>Tekst en foto's: Gerard Buenen</ref> ==


Regel 23: Regel 24:


=== '''Theater''' ===
=== '''Theater''' ===
In de eerste jaren van haar bestaan, organiseerde de Keg nog theatervoorstellingen voor volwassenen. Gaandeweg is de omschakeling gemaakt naar het kindertheater en tegenwoordig verzorgt de gelijknamige werkgroep zeven voorstellingen per jaar die goed bezocht worden. Die voorstellingen zijn met name in de Blauwe zaal van [[Een bloeiend verenigingsleven|'t Spectrum]] maar ook bij de [[Schaapskooi]] en in [[Sociaal Cultureel Centrum De Vink|De Vink]] was al een en ander te zien. Joke van Riel vormde  de afgelopen vijftien jaar in haar eentje de werkgroep kindertheater: “Aan de ene kant is het heerlijk om even in een andere wereld te vertoeven”, verklaart zij haar passie voor theater; “theater als magische plek waar nieuwe werelden kunnen ontstaan. Ook is het theater een plek waar je herkenbare dingen tegen kunt komen  die je ontroeren, verbazen of blij maken. Het heeft ook iets intiems om dit samen te beleven. Het is steeds weer een fijne uitdaging om voorstellingen te zoeken die kinderen serieus nemen. Gezien de reacties van de kinderen en ouders slaagt de Keg daar goed in. En een kijkje achter de schemen na afloop van de voorstelling brengt theater ook dichterbij. De voorstellingen vind ik tijdens de presentatiedagen van de diverse impresariaten. Dan zie ik soms wel vijf voorstellingen en presentaties per dag en krijg zo een goed zicht op de ontwikkelingen op het gebied van het kindertheater en op de toekomstplannen van de diverse groepen”.
In de eerste jaren van haar bestaan, organiseerde de Keg nog theatervoorstellingen voor volwassenen. Gaandeweg is de omschakeling gemaakt naar het kindertheater en tegenwoordig verzorgt de gelijknamige werkgroep zeven voorstellingen per jaar die goed bezocht worden. Die voorstellingen zijn met name in de Blauwe zaal van [[Een bloeiend verenigingsleven|'t Spectrum]] maar ook bij de [[Schaapskooi]] en in De Vink was al een en ander te zien. Joke van Riel vormde  de afgelopen vijftien jaar in haar eentje de werkgroep kindertheater: “Aan de ene kant is het heerlijk om even in een andere wereld te vertoeven”, verklaart zij haar passie voor theater; “theater als magische plek waar nieuwe werelden kunnen ontstaan. Ook is het theater een plek waar je herkenbare dingen tegen kunt komen  die je ontroeren, verbazen of blij maken. Het heeft ook iets intiems om dit samen te beleven. Het is steeds weer een fijne uitdaging om voorstellingen te zoeken die kinderen serieus nemen. Gezien de reacties van de kinderen en ouders slaagt de Keg daar goed in. En een kijkje achter de schemen na afloop van de voorstelling brengt theater ook dichterbij. De voorstellingen vind ik tijdens de presentatiedagen van de diverse impresariaten. Dan zie ik soms wel vijf voorstellingen en presentaties per dag en krijg zo een goed zicht op de ontwikkelingen op het gebied van het kindertheater en op de toekomstplannen van de diverse groepen”.


=== '''Tempus Arti''' ===
=== '''Tempus Arti''' ===
Al uw bijdragen aan Schijndelwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Schijndelwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjablonen: