Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

J.A.J. Toelen

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

J.A.J. (Jo) Toelen[bewerken | brontekst bewerken]

De heer Jo Toelen uit Schijndel ontving op zondag 7 juli 2019 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.[1]

Overzicht verdiensten:

1965 – heden: Vrijwilliger bij voetbalvereniging sv Avanti ’31. Decorandus is al sinds 1965 bij sv Avanti’31 actief als jeugdleider. Inmiddels ook al ruim 20 jaar als coördinator van de F-pupillen en Mini’s/Beloften (jeugd in de leeftijd van 5 tot 9 jaar). Voor de kleinste spelers is decorandus daarbij ook de organisator van een competitie waar een groot aantal verenigingen uit de regio aan deelnemen. Naast zijn activiteiten voor de jeugd is decorandus elke dinsdagochtend actief in de OPA-ploeg (OnderhoudsPloegAvanti). De OPA-ploeg zorgt er wekelijks voor dat het sportpark er weer opgeruimd bij ligt en verricht daarbij ook kleine reparaties aan gebouwen en materiaal.

1970 – heden: Secretaris en concoursleider bij CC Midebo, duivensportvereniging. Decorandus maakt al ruim 35 jaar deel uit van het bestuur van CC (Concours Combinatie) Midebo, en ook al meer dan 25 jaar als secretaris. Naast het regelen van wedstrijden behoort ook het organiseren van de jaarlijkse huldigingen van kampioenen tot zijn takenpakket. Tevens maakt decorandus informatieboekjes waarin het voorgaande seizoen uitgebreid staat beschreven. Als concoursleider is decorandus verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van wedstrijdvluchten. In 1984 is binnen CC Minebo de commissie Jeugd- en Beginnerszaken opgericht. Decorandus heeft zich vanaf de eerste dag bijzonder ingezet om allerlei activiteiten voor deze doelgroep op te zetten.

Verdere verdiensten: Decorandus is al 10 jaren een zeer gewaardeerd vrijwilliger binnen Postduivenvereniging ‘De Vredesduif’. Dat was nadat de Schijndelse verenigingen ‘De Luchtbode’ en ‘De Uitvliegers’ waren opgeheven. Bij beide verenigingen is decorandus ruim 40 jaar actief geweest in verschillende bestuursfuncties.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Meierij nieuws, juli 2019