Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Gebruiker:Hvdbrand

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is de pagina van Henk van den Brand 05-01-2020 Jo: Ik heb het bestand burgemeester van Schijndel ondergebracht bij de categorie burgemeester i.p.v. Burgemeesters van Schijndel.
06-01-2019 Jo: Ik heb het bestand van het zwembad ondergebracht bij gebouwen in plaats van geschiedenis, is weliswaar niet echt een gebouw maar is daar meer op zijn plaats.
6 januari 2020, Jan van Weert, Henk kijk svp even op mijn gebruikerspagina en die van Jo met betrekking tot de Michelsstraat!
07-01-2020 Jo, Ik heb het artikel "Het tegelplateau van de H. Servatius" geïntegreerd in de pagina van het patronaat, kijk er even naar of dit voldoet. Ik heb de andere pagina verwijderd.
07-01-2020 Jo, Opslaan als een maakt eigenlijk niets uit. Kleine bewerkingen worden vergeleken met de voorgaande.
07-01-2020 Jo, Wanneer je een wijziging of aanpassing hebt op een bestaand document mag je dit zelf invoeren, het is de kracht van de wiki. Hoef jij niet aan mij voor te leggen.
07-01-2020 Jo, In het register van alle straatnamen staan diverse mensen beschreven die een rol in Schijndel hebben gespeeld. Van ieder deze personen zouden we een aparte pagina moeten aanmaken en de aanwezig beschrijving, middels knippen en plakken, hierin te plaatsen. Wil jij dit voor je rekening nemen?
09-01-2019 Jo, Henk ik zag dat je het bestand bevolkingsverloop hebt geplaats. Dit ziet er nog niet erg mooi uit. We laten het voorlopig zo staan. Wanneer we weten hoe tabellen toe te voegen kunnen we het verbeteren. Voeg voorlopig geen tabellen toe.
10 januari 2020, Jan: Henk, er bestaat onduidelijkheid over de juiste schrijfwijze van de naam van Burgemeester Van Door(e)n. De straatnaam is “Van Doorenstraat” terwijl op het bidprentje, volgens mededeling van Jo van de Aa, “Van Doorn” staat. Er is onder de naam “Van Door(e)n” een artikel aangemaakt. Het kan natuurlijk zijn dat de gemeente een fout heeft gemaakt maar het zou me niet verbazen als de vermelding op het bidprentje foutief is. Kun jij duidelijkheid verschaffen?
10 januari 2020, Henk: dat hoop ik Jan. Op zijn bidprentje staat Lambertus van Doorn. Ik neem aan dat de familie weet hoe zijn achternaam wordt geschreven. In de bevolkingsregisters die ik heb geraadpleegd staat ook Lambertus van Doorn. Zijn vader heette Willebrordus Lambertus van Doorn. Een kind van hem en zijn vrouw was genaamd Anna Maria Elisabeth van Doorn. In het kadaster staat L. van Doorn. In zijn overlijdensakte staat inderdaad Lambert van Dooren en ik denk dat de gemeente zich daarop indertijd gebaseerd heeft, blijkbaar zonder nader onderzoek in te stellen. Hij heet tenslotte met zijn voornaam ook Lambertus en niet Lambert. Van Bokhoven houdt ook Van Doorn aan. In het doopregister staat de achternaam inderdaad onduidelijk vermeld.Je kunt er van Doorn uit lezen maar ook van Dooren. Ik heb Jo gemaild dat ik uit zou gaan van Van Doorn.
10 januari 2020, Jan: Duidelijk Henk. Gezien de vele officiële vermeldingen zonder “e” lijkt de Gemeente in deze dus overduidelijk de fout in te zijn gegaan. Ik ga een en ander aldus aanpassen.
10-01-2020 Jo: Henk ik heb het artikel "Duits Lijntje tijdens de tweede wereldoorlog" gewijzigd in "Duits lijntje". Op deze wijze kan er in de toekomst informatie worden toegevoegd.
10-01-2020 Jo: Idem "De naamgeving Rond die Cluse" in "Die Cluse".
13-01-2020 Jo: Categorie bij Herbergen gewijzigd in Herberg.
29-01-2020 Jan: Sorry Henk. Ik dacht dat Kluymans een typefout was. In bijgaand de link staat eveneens Kluytmans: https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/dorus-van-oorschot-1910-1989. Zeg het maar!

3 februari 2020 Ruud: Uitgezocht moet worden wanneer Van Zutphen gebruiker is geworden van de Domineeswoning Hoofdstraat en wat de huidige gebruiker is, alsmede de eigendomsverhouding. Henk, kun jij hier licht op laten schijnen?

14-02-2020 Jan: Henk de notaris Van Beverwijk die het voormalige Hotel van Roessel liet bouwen deed dit in 1866/1867. De notaris Jan van Beverwijk, waar nu naar verwezen wordt, overleed in 1831 en kan dus onmogelijk de bouwer van dit pand zijn. Vandaar dat ik de naam aangepast heb. Jij draait deze nu terug. Is dat correct?
18 februari 2020 jan: Mooi Henk dat het vraagteken bij Hotel Van Roessel/van Beverwijk weer opgelost is. Samen komen we een heel eind!
19 februari 2020 Jan: Henk, je hebt twee keer een artikel aangemaakt met dezelfde inhoud. Zie “Bodemarchief blootgelegd” en “Prehistorische botten uit Aadal en Zuid-Willemsvaart”. Een van de twee zal verwijderd dienen te worden?
21 februari 2020 Jan: Niet “flauw”, Henk, maar “blauw”. Het zijn namelijk geen verbeteringen maar aanpassingen waardoor er een blauwe doorverwijzing ontstaat! Dat lijkt mij beter dan links welke loos zijn. Bovendien, de aanpassingen doen absoluut geen afbreuk aan het desbetreffende verhaal. Op Het moment dat dit wel zo is hoor ik dat graag want dat is, uiteraard, niet de bedoeling!
21 februari 2020 Jan: ik lees nu pas je opmerking over “Ups en downs binnen de kerkgemeenschap”. Ik heb dit artikel dus al geheel doorlopen! Om de volgende keer te voorkomen dat iemand aan de slag gaat terwijl jij nog bezig bent kun je er “Under Construction” bij zetten. Ik heb dat nu gedaan. Zie eerste regel van genoemd artikel. Wel eerst openen op “bewerken”. Die eerste regel te verwijderen nadat je het gehele artikel afgerond hebt!
22 februari 2020: Jan, beste Henk, hoe kan ik weten dat jij nog met een artikelbewerking bezig bent als je het niet “UnderConstruction” zet? Op het moment dat ik dat niet zie weet ik niet beter dan dat het artikel vrij is ter bewerking en ga ik daar mee aan de slag. Om te voorkomen dat ik, of iemand anders, er te vroeg mee aan de slag gaat doe ik je een oplossing aan de hand. Aan jou de keus daar al dan niet gebruik van te maken. We zijn hier niet bezig om elkaar te ergeren maar om er gezamenlijk iets moois van te maken.
22 februari 2020: Jan, Henk, in het artikel “Ups en downs binnen de kerkgemeenschap” staat, na het rode “Servatius” iets wat niet lijkt te kloppen. Kijk je daar even naar? Ik weet niet wat daarvan te maken.
02-03-2020 Jo, Henk de Hoofdpagina is nog maar een voorbeeldpagina dient nog verder ingericht te worden, kopie Deurne.
20 maart 2020, Jan: Henk ik maak er weer “Protestants kerkje” van maar dan krijg je geen verwijzing naar het artikel over dit kerkje!
26 maart 2020, Jan: Henk de inhoud van het artikel “Onze zeeheld Jan van Amstel” staat reeds opgenomen in het artikel “Jan van Amstel”. Het lijkt mij dat het door jou ingebrachte artikel verwijderd dient te worden aangezien de inhoud van het artikel “Jan van Amstel” veel uitgebreider is.
24 juli 2020, Jo: Henk ik heb het artikel Jan van Amstelstraat 31A-33A ondergebracht in het bestaande artikel Lidwina.
21 augustus 2020, Jan: Henk, is het niet beter de gegevens van het MIP van “Gedenkteken Gesneuvelden” onder te brengen bij het reeds bestaande “Oorlogsmonument Boschweg voor gevallen soldaten”
1 oktober 2020, Jo: Henk geenlinks naar een andere website in de documenten opnemen. Is niet te onderhouden, wanneer maar iets in het adres wijzigt verdwijnt de link. Is een afspraak die we samen gemaakt hebben(misschien was je hier niet bij).
1 oktober 2020, Henk: Jo, dat is mij inderdaad nooit vertelt!
4 oktober 2020, Jan: Henk, de datum 1949 in het artikel “Oorlogsherinneringen Martina Wagner-Bijnen” klopt wel. Haar herinneringen zijn in 1949 genoteerd. Bovendien kunnen erin 1939 nog geen herinneringen zijn aan een oorlog die in 1940 uitbreekt.
7 oktober 2020: Jan, Henk mooi dat je de overlijdensplaats van Dhr. Kors gevonden hebt. Ben nu wel benieuwd hoe je daar achter bent gekomen.
28 januari 2021: Jo, Henk is meneer Keeris overleden. Zo niet, heb je toestemming voor publicatie.
28 januari 2021: Henk, Jo, de heer Keeris is overleden. Ik heb het er al bijgezet.
21 oktober 2021: Jan: Henk, ik had het dubbele bidprentje ook kunnen verwijderen. Maar ik dacht dat er wellicht een bidprentje van de heer Van den Brand in het bestand was. Ik hoopte dat Jo dit dan in plaats van het dubbele bidprentje toe zou voegen.
26 oktober 2021: Jan, Henk, inderdaad de geboortedata gevonden. Mail van 7 september afgewerkt!
7 December 2021: Jan, Henk, morgen ga ik de diverse links leggen naar de twee oorlogsslachters Van Roozendaal en Van der Schoot. Bedankt!
20 december 2021: Jo: Henk, Ik zag dat je een notitie in het midden van een document geplaats had die betrekking had op dat deel van de pagina. De notitie moet echter onderaan de pagina staan. Ik heb dit opgelost door een nummering toe te voegen. Zie hiervoor de pagina van het Heilig Hartbeeld.
2 januari 2022: Jo: Henk je hebt een pagina aangemaakt van de Lambertusschool Pastoor van Erpstraat 4, is dit een vergissing? 2 januari 2022: Henk: Jo, nee dat is geen vergissing. Ik zag bij de Lambertusschool Pompstraat dat daar de MIP gegevens van Pastoor van Erpstraat 4 stonden. Die heb ik verwijderd en in plaats daarvan de mip-gegevens van Pompstraat 25 ingebracht. Daarna heb ik Pastoor van Erpstraat 4 aangemaakt omdat ik die niet kon vinden.
2 januari 2022: Jo: Henk op de Pastoor van Erpstraat 4 stond de Mariaschool en de kleuterschool en geen Lambertusschool. Pastoor van Erpstraat 4 staat in Schijndelwiki.
2 januari 2022: Henk: Jo, ik kon Pastoor van Erpstraat 4 op wiki niet vinden, nu zie ik dat op wiki de Mariaschool (indirect) op dat adres staat. Op bladzijde 41 van het MIP staat onder Pastoor van Erpstraat 4 de St. Lambertusschool vermeld. Dat betekent dus dat er in het MIP een fout staat. De tekst moet dus onder Mariaschool worden geplaatst. Ik mail je de betreffende bladzijde zo meteen.
2 januari 2022: Jo: Henk het lettertype wordt door het programma zelf aangemaakt. Je moet zorgen dat je na de eerste opmerking het teken voor de volgende regel opneemt. Zie het voorbeeld de Catharina molen. Wanneer je cijfers gebruikt, wil je van het * teken verwijderen? Scheelt mij weer het nodige werk.
14 janauari 2022, Jo: Henk alle pagina's zijn gecategoriseerd.
14 januari 2022, Henk, Jo: dankjewel!
5 februari: Jo, Henk ik heb wat moeite met het artikel voor- en achteruitwijken. Schijndelwiki is een site waar de geschiedenis van Schijndel wordt opgetekend. Daar mogen geen meningen en toekomstvisies worden opgenomen. (Zie lees mij eerst) A.s dinsdag wil ik hier wel even overleggen.
6 februari: Henk, Jo dat is goed.
16 februari 2022: Jo, Henk ik heb de tabel voor je sorteerbaar gemaakt.
21 februari 2022: Jan, Henk ik ben er morgen niet. Ik zou die akte even met Jo van der Aa bespreken.
22 februari 2022: Jo, Henk, de pagina Wijbosch is een doorverwijspagina naar, de door jou aan gemaakte pagina "Wijbosch na de oorlog". De pagina Wijbosch is gekoppeld aan c.a. 200 andere pagina's. Bij het verwijderen van de pagina Wijbosch vervallen de geplaatste links. Het moet mogelijk zijn om twee pagina's met dezelfde naam te plaatsen, hoe is me op dit moment niet duidelijk. A.s. donderdagavond zit ik met de jongens bij elkaar, mogelijk vinden we de oplossing.
22 februari 2022: Jo, Henk, je hebt gelijk, de naam Hermannus is overlegnomen uit de site van Wil van de Ven, alle aktes geven anders aan.
17 maart 2022: Jan, Henk, je hebt onlangs een hele exercitie uitgevoerd om bij alle artikelen, voor zover mogelijk, de bron te vermelden. Ik zie de laatste tijd nieuwe artikelen op Schijndelwiki geplaatst worden waar de bron niet vermeld wordt. Een tip: het is wellicht veel gemakkelijker om bij plaatsing van het artikel ook gelijk de bron te vermelden?
29 maart 2022: Jan, Henk, volgens mij zijn er over één persoon twee artikelen aangemaakt op Schijndelwiki. Het betreft “Adrianus van den Brand (1925 - 2014)” en “Ad van den Brand (1925 - 2014)”. Het enige verschil wat ik zie is dat de eerste in 1980 een Koninklijke onderscheiding in zilver krijgt terwijl de tweede dezelfde onderscheiding in 1992 krijgt. Hebben we het hier wel over dezelfde persoon?
30 maart 2022: Jan, Henk, denk je svp aan de bronvermeldingen? De laatste artikelen staan weer allemaal zonder! Het probleem met de heren Van den Brand wordt opgelost. Is het niet bekend welke KO Leo van Rozendaal heeft ontvangen?
13 april 2022, Jan, Henk, in de straatnamen op Schijndelwiki staat niet opgenomen “Vicaris Aertsplein” terwijl er wel een officieel straatnaambord bij dit plein staat. Zou je dit na kunnen kijken? Alvast bedankt.
3 mei 2022, Jan, Henk weet jij uit welke Schijndelse krant de aanvullende informatie bij “Hermalen” komt? Er staat bij die straatnaam geen verwijzing naar het desbetreffende artikel.
3 mei 2022, Jan, Henk, wat mij betreft kun je de tekst onder “Hermalen” zo laten maar je kunt hem ook aanpassen. Wat jij wilt.
17 mei 2022, Jo, Henk, het artikel "Kweekschool" uit het Heemblad is later vervangen door de tekst uit het boek "Alles heeft zijn tijd". Ik heb e.e.a. gewijzigd.
19 mei 2022, Jo, Henk, Het artikel "Eeen verhaal rondom het Schijndelse landschap" is nooit met deze titel geplaatst (komt ook niet in het logboek verwijderingen voor). Als ik het artikel lees dan is dit ook niet echt geschikt voor Schijndelwiki, lijkt meer een geschikt voor een kinderboek. Kan het niet meer duidelijk voor de geest halen maar het staat me bij dat we gezamenlijk hebben besloten dit niet te plaatsen.
23 mei 2022, Jo; Henk; In het artikel in Schijndelwiki zijn alle verwijzingen uit het Heemblad opgenomen, dit maakt de verwijzing naar het Heemblad overbodig.
24 mei 2022, Jo, Henk; Het artikel “ Kordate vrouwen in de frontlinie” wordt uitgebreid beschreven in het artikel Lidwina. Laatste artikel lijkt mij overbodig.
31 mei 2022, Jo, Henk; Het artikel "Groeten uit Indië van Willy Peters" uit het Heemblad zouden we onderbrengen bij het artikel van Wilhelmus Marinus Maria Peters. Graag verplaatsen.
3 juni 2022, Jo, Henk; in de beschrijving bij Nieuwegaard wordt al verwezen naar de Keulse Kar, de bijgeplaatste tekst is dus dubbel opgenomen.Groot gedrukte tekst
29 juli 2022: Jan, Henk, zou je bij “Elisabethvereniging” nog, voor zover bekend, de bron willen vermelden?
2 september 2022: Jan, Henk het artikel “Parochie Boschweg” staat nog “UnderConstruction”. Moet je daar nog iets aan doen of is het artikel klaar? Ik hoor graag even.
13 december 2022, Jan, Henk, “Bosch, van den, Mathijs Brand || 1978 || 1980” staat er nog een keertje op: “ Brand van den Bosch, Mathijs 1978 1980”. Vandaar dat ik hem verwijderd heb.
5 maart 2023, Jan, Henk, Jan van Houtum vertelde mij vandaag dat hij geen voorzitter maar lid van de raad van toezicht is geweest.
10 maart 2023, Jo, Henk: Kun je bij het in memoria van architect van Liempd de herkomst vermelden?
17 maart 2023, Jo, Henk: Voor mij is het nog niet duidelijk wat het moet zijn. In de kamer van Koophandel hebben ze zich in 1937 ingeschreven onder de handelsnaam M. van Schaik en Zonen en in 1947 onder Firma M. van Schaijk en Zonen. De aktens bij de Burgelijke stand vermelden allen van Schaaijk. Wat is het nu?
27 april 2023: Jan, Henk: denk je bij de drie gedecoreerden nog aan de bronvermelding?
24 september 2023: Jan, Henk, de straatnaam Hopbelhof bestaat al: https://schijndelwiki.nl/index.php?title=Hopbelhof
28 september 2023: Jo, Henk, opgelost.
2 oktober 2023: Jo, Henk, Bij alle scholen zijn de leerlingen onder de pagina van de betreffende school geplaatst, daarom heb ik de pagina's met leerkingen van de Avondnijverheidsschool - Tekenschool ook onder de betreffende pagina geplaatst.
5 oktober 2023: Jo, Henk, kun je de bron vermelden van de leerlingen van de Avondnijverheidsschool - Tekenschool 1939 en 1940 vermelden?
12 december 2023: Jo, Henk: Wil je bij de wijzigingen in het artikel Lambertus van Doorn de bron vermelden?
24 februari 2024: Jan, Henk, bij https://schijndelwiki.nl/index.php?title=Adrianus_van_den_Oetelaar_(1872_-_1958) staat onderaan zijn pagina dat hij een koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. Is wellicht nog te achterhalen welke dat dit is geweest? Hij is nu niet opgenomen bij de personen met een koninklijke onderscheiding.
29 maart 2024: Jo, Henk: De trouwakte van Leonardus Voets geeft aan dat zij getrouwd zijn op 18 november 1935 (volg deze link https://www.openarchieven.nl/bhi:fa7e5950-b5d6-a04c-b48a-c60a8fe94585 ). Indien de tweede datum devdatum van het kerkelijk huwelijk is dan graag deze verwijderen, zijn bij de overige pagina's ook niet opgenomen.