Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bridgeclub Sans Souci

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bridgeclub Sans Souci[1][bewerken | brontekst bewerken]

De historie begon met enkele dames die graag overdag wilden bridgen en waar gezelligheid ook belangrijk was. Men deed dat nog niet officieel in verenigingsverband maar als “Club 84”.
In 1988 werd de naam veranderd in Bridgeclub Sans Souci, wat Zonder Zorgen betekent. De oprichters waren: Patty van den Bosch, Ans Bekker-Wiessing en Wiesje Meuwese. Voorzitter werd Harrie van der Vleuten en die zou dat blijven tot 1996, waarna Henriëtte van Aken de voorzittershamer overnam.
Het secretariaat was in handen van Joke Voets tot begin jaren ’90. Daarna nam Bertus Nabbe het van haar over tot 1998. Opvolger van Bertus Nabbe werd Johan van Hal, die tot 2007 verantwoordelijk was. Jan Elmans was tot 2017 secretaris en vanaf dat jaar Janine Duynisveld.
De penningmeester van het eerste uur was Kees Venrooy, later gaf hij zijn werk door aan Henk van Roessel, die dit bleef doen tot 2010. Op zijn beurt nam Henk van Uden het werk over tot 2016 waarna Marian Verhulst aantrad. Annie Wierda was bestuurslid vanaf het begin en bleef dat tot 2015.
De wedstrijdleider was Ton Hofman, later Boy Karsten en weer later Geert van Leijsen tot 2012. Door zijn plotselinge overlijden nam Joop van Breugel zijn taak waar tot 2014. Daarna werd Mariëtte Radstake gekozen en maakt zij deel uit van het bestuur.
Het ledental groeide door van 61 leden in 1988 tot gemiddeld 120 leden, met als hoogste score 132 leden in seizoen 2013/2014. De laatste jaren kent men een dipje tot 100 leden.
Het bridgespel kent vele varianten, maar Sans Souci speelt het systeem Acol. De club is nooit lid geweest van de Nederlandse Bridgebond.
De club kent geen ereleden of leden van verdienste. Er is eenmalig een vetleren medaille uitgereikt, in 2009, aan Henk van Roessel voor zijn totale verdiensten.
Als huisvesting werd allereerst onderdak gezocht in café De Hopbel, dan Amicitia, De Zwaan, In den Herd, Peer Wouters en vervolgens de Beemdhut en uiteindelijk in 2006 ’t Spectrum, waar nu in twee grote zalen het spel wordt gespeeld.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Documentatie sportverenigingen Heemkamer