Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bewerken van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 13: Regel 13:
Het houden van bijenvolken was in de vroegere jaren heel belangrijk. Niet alleen voor de bestuiving in de talrijke boomgaarden en tuinen, maar ook als nevenverdienste voor de kleinere boeren. Zo verhuurt, in het jaar 1952, St. Ambrosius 77 bijenvolken voor het bestuivingswerk in de fruitteelt in Uden en Ophemert.<br>
Het houden van bijenvolken was in de vroegere jaren heel belangrijk. Niet alleen voor de bestuiving in de talrijke boomgaarden en tuinen, maar ook als nevenverdienste voor de kleinere boeren. Zo verhuurt, in het jaar 1952, St. Ambrosius 77 bijenvolken voor het bestuivingswerk in de fruitteelt in Uden en Ophemert.<br>


Bertus en Piet Kemps zijn in de periode tot 1926 de grootste bijenhouders van Schijndel met jaarlijks wel 150 bijenvolken. Uit de periode 1926- 1947 zijn geen verslagen of notulen teruggevonden. Pas ná 1947, als [[Adrianus Albertus van Tilborg (1908 - 1982)|A. van Tilborg]], directeur van de Lagere [[Landbouwschool]] en technisch adviseur van de NCB en RKJB, in Schijndel komt wonen, verschijnen er regelmatig mededelingen in de krant over de bijenteelt en de vereniging St.Ambrosius. De bijenteelt is niet alleen een grote hobby van A. van Tilborg, hij heeft ook veel kennis over bijenvolken en geeft dan ook diverse cursussen, zowel voor beginners als gevorderden. Een cursus in 1952 levert liefst 21 nieuwe imkers op in Schijndel en omgeving.<br>
Bertus en Piet Kemps zijn in de periode tot 1926 de grootste bijenhouders van Schijndel met jaarlijks wel 150 bijenvolken. Uit de periode 1926- 1947 zijn geen verslagen of notulen teruggevonden. Pas ná 1947, als A. van Tilborg, directeur van de Lagere [[Landbouwschool]] en technisch adviseur van de NCB en RKJB, in Schijndel komt wonen, verschijnen er regelmatig mededelingen in de krant over de bijenteelt en de vereniging St.Ambrosius. De bijenteelt is niet alleen een grote hobby van A. van Tilborg, hij heeft ook veel kennis over bijenvolken en geeft dan ook diverse cursussen, zowel voor beginners als gevorderden. Een cursus in 1952 levert liefst 21 nieuwe imkers op in Schijndel en omgeving.<br>


'''Krantenbericht in 1954:'''<br>
'''Krantenbericht in 1954:'''<br>
Al uw bijdragen aan Schijndelwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Schijndelwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)