Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bestand:P00102.03.jpeg

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

P00102.03.jpeg(334 × 500 pixels, bestandsgrootte: 119 kB, MIME-type: image/jpeg)

Doopvont. J. Jonkergouw ’s-Hertogenbosch 1914. Parochie geschenk aan pastoor Baekers bij zijn zilveren jubileum. Op de rand staat: (vertaald) De Schijndelse schapen van een zeer dankbare kerk aan hun pastoor. De deksel bestaat uit acht vlakken, tussen acht draken en ingegraveerd de evangelisten -symbolen en vier paradijsstromen. Verwijzend naar het doopwater. De koperen beeldjes zijn voorstellingen van Joh. De Doper, Bonifatius met boek en zwaard, Willibrordus met de Dom van Utrecht en Servatius de bisschop van Maastricht. De laatste drie zijn evangeliepredikers uit de eerste eeuwen van het christendom in ons land. Om de deksel te verwijderen is een neogotische smeedijzeren kraan aangebracht.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie23 jan 2024 17:24Miniatuurafbeelding voor de versie van 23 jan 2024 17:24334 × 500 (119 kB)Jovanderaa (overleg | bijdragen)Doopvont. J. Jonkergouw ’s-Hertogenbosch 1914. Parochie geschenk aan pastoor Baekers bij zijn zilveren jubileum. Op de rand staat: (vertaald) De Schijndelse schapen van een zeer dankbare kerk aan hun pastoor. De deksel bestaat uit acht vlakken, tussen acht draken en ingegraveerd de evangelisten -symbolen en vier paradijsstromen. Verwijzend naar het doopwater. De koperen beeldjes zijn voorstellingen van Joh. De Doper, Bonifatius met boek en zwaard, Willibrordus met de Dom van Utrecht en Servat...

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: