Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Antonius Silvester Valks

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Antonius Silvester (Anton) Valks[bewerken | brontekst bewerken]

De heer Valks werd op 29 april 2009 in Cultureel Centrum De Pas te Heesch benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de volgende verdiensten:
Hij is van 1984 medeoprichter, vrijwilliger en penningmeester van de Stichting Sterrenwacht Halley. Als architect maakte hij het ontwerp voor het gebouw van de sterrenwacht. Ook regelde hij de nodige vergunningen en subsidies en zocht sponsors. Hij begeleidde de hele bouw van de sterrenwacht en bouwde zelf mee.
Omstreeks 1995 nam hij het voortouw voor de uitbreiding van het gebouw en zorgde hij voor de nodige subsidies. Ook het ontwerp van de uitbreiding (2006/2007) was van zijn hand en de uitvoering werd weer door hem geleid. Ook ontwierp hij het planetarium in het gebouw en bouwde dat met behulp van andere leden. Hij is thans (2009) twintig jaar verantwoordelijk voor het grote onderhoud van het gebouw en de tuin.
Hij was van 1985 tot 1999 penningmeester van de Vereniging Sterrenwacht Halley en vanaf 1990 tot nu (2009) penningmeester van de Stichting Sterrenwacht Halley.