Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 9 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Wilhelmus Koolen (1894 - 1968)

Uit Schijndelwiki
Versie door Hvdbrand (overleg | bijdragen) op 26 sep 2024 om 19:05 (Nieuwe pagina aangemaakt met '== '''Wilhelmus Koolen (1894 - 1968)''' == == '''Gouden huwelijksfeest Koolen – Vorstenbosch<ref>De Schijndelse Krant 9 juni 1967</ref>''' == Maandag 12 juni 1967 zal het groot feest zijn op Rooiseweg 18 want dan vieren W. Koolen en M. Koolen – Vorstenbosch hun gouden huwelijksfeest. Het bruidspaar is nog kerngezond en hoopt dit mooie feest in beste gezondheid te kunnen meemaken alhoewel de bruid onlangs op de Koeveringsedijk nog een auto-ongeluk overkwam...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wilhelmus Koolen (1894 - 1968)

Gouden huwelijksfeest Koolen – Vorstenbosch[1]

Maandag 12 juni 1967 zal het groot feest zijn op Rooiseweg 18 want dan vieren W. Koolen en M. Koolen – Vorstenbosch hun gouden huwelijksfeest. Het bruidspaar is nog kerngezond en hoopt dit mooie feest in beste gezondheid te kunnen meemaken alhoewel de bruid onlangs op de Koeveringsedijk nog een auto-ongeluk overkwam hetgeen opname in het ziekenhuis te Veghel noodzakelijk maakte.
Het bruidspaar Koolen (72 jaar – Vorstenbosch (71 jaar) telt zes kinderen, die allen gehuwd zijn. Thans telt het gouden paar zelfs 18 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen met vanzelfsprekend het vierde geslacht.
Voorheen woonden beide oudjes in het Wijbosch nabij de huidige Mgr. van de Venstraat doch hier langs de Rooiseweg wonen zij reeds veertig jaren. Vorstenbosch zelf geniet natuurlijk al verschillende jaren van zijn AOW en houdt daarbij zijn tuin prima bij. Voorheen heeft hij wel meer dan bij zestig bazen gewerkt, zoals hij zegt, doch voornamelijk in de bouw, wegenbouw en bij de Heidemij als grondwerker.
Nu bewonen zij daar langs de drukke Rooiseweg een mooi huisje samen en hopen daar nog vele jaren gelukkig samen te zijn en niet meer een oorlog mee te maken als in 1944 toen zij van huis en haard verdreven bij de landing van de parachutisten in de naaste omgeving. Na vele omzwervingen via Berlicum, Heeswijk, Den Dungen, Sint Michielsgestel en éindelijk de bevrijding kwam men tenslotte weer op eigen erf maar hoe! Alle leed is weer vergeten. Men rekent op de thuiskomst van zoon Christ die reeds 14 jaren in Australië verblijft en dan zal het feest geven maandag aanstaande.
De buurt onder leiding van A. Vorstenbosch zal voor de nodige versiering zorgen alsook voor de gouden stoet naar de St. Pauluskerk. Men heeft een tent laten aanrukken om alle bruiloftsgasten te kunnen ontvangen, want ongetwijfeld belooft het een drukke receptie te worden van 5.30 tot 7.00 uur.
Traditiegetrouw zal ’s avonds onze Kon. Harmonie St. Cecilia de gebruikelijke serenade brengen aan het gouden paar. Het is weer vele jaren geleden dat het echt feest was op de Rooisedijk doch maandagavond zal het dat beslist zijn en dat hebben beide krasse oudjes er voor over en een warme hulde hebben zij ook verdiend.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. De Schijndelse Krant 9 juni 1967