Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 9 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Hendrikus Kastelijn (1878 - 1969): verschil tussen versies

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '== '''Hendrikus Kastelijn (1878 - 1969)''' == == '''Diamanten bruiloft Kastelijn – Voets<ref>De Schijndelse Krant 10 mei 1963</ref>''' == Zondag jongstleden werd ten huize van weduwe J. van Schijndel op de Boschweg in intieme familiekring feest gevierd. Er was ook alle reden toe want de echtelieden Hendrikus Kastelijn – Anna Voets herdachten de dag waarop zij voor 60 jaar in het huwelijksbootje stapten. Beide oudjes, 85 jaar, genieten nog een goede gezondh...')
 
Regel 10: Regel 10:
[[categorie:Bruiloften/Jubilea]]
[[categorie:Bruiloften/Jubilea]]
{{appendix}}
{{appendix}}
{{DEFAULTSORT:Kastelijn]]
{{DEFAULTSORT:Kastelijn}}

Versie van 8 okt 2024 09:57

Hendrikus Kastelijn (1878 - 1969)

Diamanten bruiloft Kastelijn – Voets[1]

Zondag jongstleden werd ten huize van weduwe J. van Schijndel op de Boschweg in intieme familiekring feest gevierd. Er was ook alle reden toe want de echtelieden Hendrikus Kastelijn – Anna Voets herdachten de dag waarop zij voor 60 jaar in het huwelijksbootje stapten. Beide oudjes, 85 jaar, genieten nog een goede gezondheid. Zij klagen dan ook niet want zij vinden dat zij in hun oude dag een mooi leven hebben. Tot hun 50e jaar hebben zij op de boerderij gezeten in het Lieseind. Daarna trokken zij naar Liempde. Vlak voor deze lange winter kwamen zij weer naar Schijndel en gingen inwonen bij hun dochter op de Boschweg.
Voor negen kinderen moest de bruidegom de kost verdienen. Dit deed hij op de boerderij maar hij was genoodzaakt om daarbij ook nog “in het hout” werkzaam te zijn. Hij was houtzager en hoepelmaker, werkte zolang als het licht was en er zat nog nooit meer aan dan een klein kostje. ’s Zondags ging hij gewoonlijk een pijltje schieten bij de kruisboogvereniging “Recht door Zee” en met trots wijst hij nog op de toen behaalde prijzen die er nog als nieuw uitzien.
Meer vermaak kende men in zijn jonge tijd nauwelijks. Was er eens een 50-jarige bruiloft dan vierde het hele dorp feest en de onthulling van het standbeeld van Jan van Amstel wat hij zich nog goed herinnert was iets aparts. Graag vertellen zij nog over vroeger. Maar, zo zegt de bruidegom, je moet het niet te lang doen want dan lachen ze je uit.
Er kwamen 57 kleinkinderen en er zijn reeds 7 achterkleinkinderen.
Aan het feest was geen ruchtbaarheid gegeven maar toch kwamen er verschillenden feliciteren.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. De Schijndelse Krant 10 mei 1963