Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Stichting voor Toerisme en Recreatie Schijndel (STER Schijndel)

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Stichting voor Toerisme en Recreatie Schijndel (STER Schijndel)[bewerken | brontekst bewerken]

Op 8 november 1999 heeft de gemeenteraad van Schijndel het 'Plan van aanpak recreatie en toerisme in Schijndel' vastgesteld.
In dit plan werd een eerste aanzet gegeven voor een beleidsmatige aanpak van de bevordering van recreatie en toerisme in Schijndel.
In navolging van dit plan van aanpak is het 'Uitvoeringsplan recreatie en toerisme' op 8 juni 2000 door de gemeenteraad vastgesteld.
In dit uitvoeringsplan is een aantal doelstellingen opgenomen, zoals het in het leven roepen van een stichting die zich structureel inzet voor de bevordering van recreatie en toerisme in Schijndel en het inrichten van een toeristisch informatiepunt in Schijndel.
Op 13 juni 2001 is de Stichting voor Toerisme en Recreatie (STER Schijndel) officieel opgericht. De stichting hield zich primair bezig met de ontwikkeling van recreatie en toerisme in Schijndel. Vanwege het ontbreken van een toeristisch informatiepunt heeft de stichting de realisatie daarvan als eerste belangrijke taak op zich genomen. Voor de komende jaren zijn binnen de stichting al diverse ideeën ter bevordering van de recreatie en het toerisme naar voren gebracht.
Op 10 januari 2002 besloot de gemeenteraad om een krediet van f. 11.345,-- beschikbaar te stellen voor de verdere bevordering van recreatie en toerisme in Schijndel. Dit bedrag werd grotendeels aan de STER Schijndel beschikbaar gesteld, zodat deze haar activiteiten kon voortzetten. Verder werd dit bedrag aangewend voor de ontwikkeling van lokale recreatieve en toeristische producten.
De eerste bestuursleden van de STER waren: H. van den Brand, onafhankelijk voorzitter; M. Pijnenburg, secretaris; J. Wouters - van Boxtel, penningmeester, G. Bosmans, lid en H. de Koning, lid.
Op 1 november 2001 trad H. Oomen, namens de sector kunst en cultuur, toe tot het bestuur. In 2006 vertrok de heer Oomen; hij werd op 26 oktober 2006 opgevolgd door C. Molenaar.
De heer G. Bosmans stopte als bestuurslid op 23 september 2004. Hij werd per diezelfde datum opgevolgd door G. van de Koevering.
De officiële opening van het VVV-informatiepunt in het Jan Heestershuis vond plaats op 23 maart 2002.
De Stichting is per 1 september 2018 ontbonden.
Wordt vervolgd.