Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Jan Frans Baggen (1881 - 1955)

Uit Schijndelwiki
(Doorverwezen vanaf J.F. Baggen)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jan Frans Baggen
Persoonsinformatie
Volledige naam Jan Frans Baggen
Geboorteplaats Geleen
Geboortedatum 1 augustus 1881
Overl.plaats 's-Hertogenbosch
Overl.datum 24 juni 1955
Partner(s) Joanna Maria Goijaerts
Beroep(en) Notaris
Bidprentje Baggen_ Jan Frans_ (1881-1955).

Notaris Jan Frans Baggen[1][bewerken | brontekst bewerken]

Vijf en twintig jaren is een lange tijd! En 25 jaren notaris zijn is zeer zeker een lustrum van heel bijzondere aard omdat in het notariaat maar weinig functionarissen dit feit mogen beleven. Zo zal op maandag 16 oktober onze geachte dorpsgenoot notaris Baggen de dag herdenken dat hij 25 jaren hier ter plaatse werd benoemd.
De jubilaris, die op 1 augustus 1881 te Geleen werd geboren, behaalde het predicaat van candidaat-notaris in 1910. In deze kwaliteit is hij op verschillende kantoren in den lande werkzaam geweest en niet alleen in het zuiden doch ook elders, met name in Katwijk [Z.H.] waar hij zijn laatste candidaatsjaren sleet. Zuiderling van geboorte bleef zijn hart begrijpelijkerwijs naar deze streken trekken en wel zeer speciaal naar de plaats waar hij zijn levensgezellin had gevonden met name naar Schijndel, in welke gemeente hij ook als candidaat-notaris was werkzaam geweest bij ambtsvoorgangers. Onze jubilaris en diens echtgenote van harte proficiat! Een woord van lof en respect voor de ernstige, consciëntieuze en nauwgezette wijze waarop hij zich immer van zijn verantwoordelijke en belangrijke taak heeft gekweten, is volkomen op zijn plaats.
Wars van uiterlijk vertoon, doch innerlijk van de goede geest bezield, stempelen hem tot notaris die de eer en waardigheid van het ambt, door de wet op het Notarisambt zo hoog aangeslagen, ten volle heeft begrepen. Doch ook het culturele leven had zijn bijzondere aandacht en warme sympathie, wat vooral bleek uit zijn speciale gehechtheid aan de Schijndelse Harmonie Sint Cecilia waarvan hij vele jaren hoofdbestuurslid is geweest. Moge de jubilaris nog menig jaar in goede gezondheid zijn gegeven, tot welzijn van het notariaat, van degenen die hem het naast staan en last but not least van hemzelf.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Heemblad Rond die Cluse 17e jaargang nummer 2 bladzijden 18 en 19