Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bewerken van Hermanus Arnoldus Kraaijvanger (1891 – 1974)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 33: Regel 33:


Tijdens de mobilisatie-periode van de Eerste Wereldoorlog werden de [[Gele Rijders]] van 1916 tot en met 1919 in Schijndel gelegerd. Herman was een van deze in Schijndel gelegerde soldaten die in Schijndel bleven wonen.
Tijdens de mobilisatie-periode van de Eerste Wereldoorlog werden de [[Gele Rijders]] van 1916 tot en met 1919 in Schijndel gelegerd. Herman was een van deze in Schijndel gelegerde soldaten die in Schijndel bleven wonen.
In de [[Hopstraat]] was ook de huzaar-brigadier Herman Kraaijvanger ingekwartierd. Zijn inkwartieringsadres was de boerderij van Van de Akker. Herman was al een beetje aan het Brabantse leven gewend, want al voor zijn oproep werkte hij als landbouwer in Bladel. Het boerenleven trok hem wel en om als boer goed te kunnen werken kun je maar het beste een vrouw kiezen die daar ook verstand van heeft. Herman vond zo'n vrouw bij Sjef van Liempd in het [[Elschot]]. Hoewel "het boeren" veel werk betekende, zeker als daar de kost voor elf kinderen mee verdiend moet worden, wist Herman Kraaijvanger toch nog tijd vrij te maken voor zijn hobby: paarden. Samen met De Graaf, Verhagen en Van de Spank richtte hij de “[[Rijvereniging Het Ros Beyaert]]" op. De leden van deze vereniging sleepten veel prijzen in de wacht. "Het Ros Beijaard" had niet alleen in Brabant, maar ook ver daarbuiten een goede naam.  
In de [[Hopstraat]] was ook de huzaar-brigadier Herman Kraayvanger ingekwartierd. Zijn inkwartieringsadres was de boerderij van Van de Akker. Herman was al een beetje aan het Brabantse leven gewend, want al voor zijn oproep werkte hij als landbouwer in Bladel. Het boerenleven trok hem wel en om als boer goed te kunnen werken kun je maar het beste een vrouw kiezen die daar ook verstand van heeft. Herman vond zo'n vrouw bij Sjef van Liempd in het [[Elschot]]. Hoewel "het boeren" veel werk betekende, zeker als daar de kost voor elf kinderen mee verdiend moet worden, wist Herman Kraayvanger toch nog tijd vrij te maken voor zijn hobby: paarden. Samen met De Graaf, Verhagen en Van de Spank richtte hij de “[[Rijvereniging Het Ros Beyaert]]" op. De leden van deze vereniging sleepten veel prijzen in de wacht. "Het Ros Beijaard" had niet alleen in Brabant, maar ook ver daarbuiten een goede naam.  


[[Categorie:Kraaijvanger|Hermanus Armoldus]]
[[Categorie:Kraaijvanger|Hermanus Armoldus]]
Al uw bijdragen aan Schijndelwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Schijndelwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)