Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bestand:P00133.01.jpeg

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

P00133.01.jpeg(400 × 254 pixels, bestandsgrootte: 42 kB, MIME-type: image/jpeg)

Hotel de Zwaan in de Hoofdstraat. (Oorspronkelijk genaamd Het Hert en daarna Het Rood Hert). Er zijn veel verklaringen voor de oorsprong van de naam "de Zwaan" in relatie met herbergen. Waarschijnlijk werd de naam gebruikt als "nathals" die met zijn lange hals diep in het nat kan duiken, en dus een uitstekend symbool voor een drankhuis was.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie4 jan 2024 17:34Miniatuurafbeelding voor de versie van 4 jan 2024 17:34400 × 254 (42 kB)Skinle (overleg | bijdragen)Hoofdstraat Hotel de Zwaan. (oorspronkelijk genaamd Het Hert en daarna Het Rood Hert). Er zijn veel verklaringen voor de oorsprong van de naam "de Zwaan" in relatie met herbergen. Waarschijnlijk werd de naam gebruikt als "nathals" die met zijn lange hals diep in het nat kan duiken, en dus een uitstekend symbool voor een drankhuis was. In het Schijndels Weekblad van 23 augustus 2007 schrijft Willem de Geest in zijn column: "dat herbergen met namen als De Zwaan of de Zwaantjes altijd iets meer...

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata