Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bestand:P00102.jpeg

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

P00102.jpeg(400 × 267 pixels, bestandsgrootte: 38 kB, MIME-type: image/jpeg)

De Sint Servatiuskerk in het centrum aan de Markt. Communiebank een ontwerp van G. Peeters uit Antwerpen en dateert uit 1855. Uitgevoerd in een neobarokke stijl en geheel van eikenhout. Drie panelen worden gescheiden door vier bustekoppen van de evangelisten. Het middenpaneel is voorzien van het Laatste Avondmaal volgens Leonardo da Vinci. Op de linkerpaneel zijn twee putti (engeltjes) ingewerkt met de wetstafels, het kruis, een kelk, druiven, aren en een slangenkop. In het rechterpaneel zijn twee putti uitgesneden met twee ankers en een weegschaal.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie8 jan 2024 18:04Miniatuurafbeelding voor de versie van 8 jan 2024 18:04400 × 267 (38 kB)Skinle (overleg | bijdragen)St Servatius kerk. Communiebank een ontwerp van G. Peeters uit Antwerpen en dateert uit 1855. Uitgevoerd in een neobarokke stijl en geheel van eikenhout. Drie panelen worden gescheiden door vier bustekoppen van de evangelisten. Het middenpaneel is voorzien van het Laatste Avondmaal volgens Leonardo da Vinci. Op de linkerpaneel zijn twee putti (engeltjes) ingewerkt met de wetstafels, het kruis, een kelk, druiven, aren en een slangenkop. In de rechterpaneel zijn twee putti uitgesneden met twee...

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata