Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bewerken van Antonius Aloijsius Voets (1932 – 2015)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 42: Regel 42:
</gallery>
</gallery>


Behalve vers vlees, dat onder meer via de eigen slagerij en aan instellingen (bejaardentehuis, kloosters) en restaurants verkocht werd, werden er diepvriesproducten (onder meer saté, sjasliek, wiener schnitzels, gehaktballen) voor het horecakanaal geproduceerd. Het was een goedlopend familiebedrijf waarin ook zijn vrouw en kinderen hun steentje bijdroegen. Midden jaren 70 waren er zo’n 20 medewerkers in dienst. In 1978 verhuisde Toon de slagerij naar industrieterrein [[Duin]]. Hij had daar een nieuw vleeswarenbedrijf inclusief runderslachtplaats gebouwd. De winkel aan de Hoofdstraat bleef bestaan tot 1980; het pand werd daarna verkocht. Het vleeswarenbedrijf op het industrieterrein Duin raakte onder meer door een diepe recessie in de problemen; in 1981 moest het faillissement worden aangevraagd. Toon kon nog hetzelfde jaar op kleinere schaal doorstarten. Hij zette zijn vleeswarenbedrijf voort in een voormalige zuivelfabriek, gelegen aan de Dorpstraat in Gemonde. Toon verkocht zijn bedrijf in 1997, toen hij de 65-jarige leeftijd bereikt had.
Behalve vers vlees, dat onder meer via de eigen slagerij en aan instellingen (bejaardentehuis, kloosters) en restaurants verkocht werd, werden er diepvriesproducten (onder meer saté, sjasliek, wiener schnitzels, gehaktballen) voor het horecakanaal geproduceerd. Het was een goedlopend familiebedrijf waarin ook zijn vrouw en kinderen hun steentje bijdoegen. Midden jaren 70 waren er zo’n 20 medewerkers in dienst. In 1978 verhuisde Toon de slagerij naar industrieterrein [[Duin]]. Hij had daar een nieuw vleeswarenbedrijf inclusief runderslachtplaats gebouwd. De winkel aan de Hoofdstraat bleef bestaan tot 1980; het pand werd daarna verkocht. Het vleeswarenbedrijf op het industrieterrein Duin raakte onder meer door een diepe recessie in de problemen; in 1981 moest het faillissement worden aangevraagd. Toon kon nog hetzelfde jaar op kleinere schaal doorstarten. Hij zette zijn vleeswarenbedrijf voort in een voormalige zuivelfabriek, gelegen aan de dorpsstraat in Gemonde. Toon verkocht zijn bedrijf in 1997, toen hij de 65-jarige leeftijd bereikt had.


{| border="0" cellspacing="0" align="left" cellpadding="2"
{| border="0" cellspacing="0" align="left" cellpadding="2"
Al uw bijdragen aan Schijndelwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Schijndelwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)