Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Oude Molenheide

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oude Molenheide[bewerken | brontekst bewerken]

Raadsbesluit 13 augustus 1954.[1][bewerken | brontekst bewerken]

Oude Molenheide.
Voor meer details klik hier.
Oude Molenheide.
Voor meer details klik hier.
Oude Molenheide.

Uit het raadsvoorstel van 5 augustus 1954:
De huidige eigenaar van het voormalige werfbedrijf “De Molenheide” van de Nederlandse Spoorwegen heeft een onderhoud gehad met de voorzitter van ons college.
De heer Steenbakkers heeft te kennen gegeven dat hij er erg veel prijs op stelt om de benaming Molenheide te handhaven.
Als motief hiervoor geeft hij op, dat het bedrijf, dat hij een tweetal jaren geleden heeft gekocht, steeds wijd en zijd als “De Molenheide” bekend heeft gestaan.
Ons is gebleken, dat zowel het grondgebied waar het bedrijf van de heer Steenbakkers is gelegen als het gebied waarin het zwembad is gelegen, oudtijds steeds “Molenheide” zijn genoemd.
Wij hebben er bij de opzet van de nieuwe wijk- en straatindeling naar gestreefd, om zo enigszins mogelijk straatnamen vast te stellen en de resterende buurtschappen niet te groot te nemen; zulks om de plaats waar iemand woont, snel te kunnen bepalen.
Daarom hebben wij de gemeenteraad in de vergadering van 29 juni 1954 voorgesteld en heeft de gemeenteraad besloten, het gebied van de Molenheide, waarin het bedrijf van de heer Steenbakkers is gelegen “De Steenoven” te noemen en voor het resterende gedeelte de aloude benaming “Molenheide” te handhaven.
Wij kunnen de opvatting van de heer Steenbakkers onderschrijven en zijn van oordeel dat de beste oplossing in deze kan worden verkregen door het gebied, waarin het bedrijf van de heer Steenbakkers is gelegen, Nieuwe Molenheide te noemen en het gebied waarin het zwembad is gelegen, de naam “Oude Molenheide” te geven. Wij kunnen hieraan nog toevoegen dat de kaarten van de Topografische Dienst, de omgeving van het zwembad met “Oude Molenheide” aanduiden.

Raadsbesluit 14 oktober 1966.[bewerken | brontekst bewerken]

Door deze weg aldus te noemen blijft de naam “Oude Molenheide” bestaan.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Schijndelse straatnamen, Heemkundekring Schijndel, oktober 2011