Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Nicolaas Johannes Josephus Verhagen (1903 - 1978)

Uit Schijndelwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nicolaas Johannes Josephus Verhagen
Persoonsinformatie
Volledige naam Nicolaas Johannes Josephus Verhagen
Roepnaam Nico
Geboorteplaats 's-Hertogenbosch
Geboortedatum 2 maart 1903
Overl.plaats Schijndel
Overl.datum 28 juni 1978
Partner(s) Henriëtte Maria Josephina Swinkels‏‎
Beroep(en) gemeentesecretaris

Nicolaas Johannes Josephus (Nico) Verhagen[bewerken]

De heer N.J.J. Verhagen was op 16 mei 1955 vijfentwintig jaar secretaris van de gemeente Schijndel.
Hij was zijn loopbaan begonnen als volontair ter secretarie van de gemeente Sint-Michielsgestel met ingang van 1 juli 1921 en tot 1 augustus 1924. Vanaf laatstgenoemde datum tot 1 januari 1927 was hij ambtenaar ter secretarie te Breda. Ingaande 1 januari 1927 werd hij benoemd tot eerste ambtenaar ter secretarie van Schijndel tevens waarnemend gemeentesecretaris. Op 16 mei 1930 volgde zijn benoeming tot gemeentesecretaris en ambtenaar van de burgerlijke stand.
Van 1 januari 1932 tot 1 mei 1938 was hij ook agent der arbeidsbemiddeling en vanaf 1930 was hij administrateur, maar in feite directeur van het gemeentelijk electriciteitsbedrijf. Vanaf de oprichting op 1 januari 1951 bekleedde hij dezelfde functie bij het gemeentelijk gasbedrijf.
Hij had nog meer nevenfuncties: secretaris van meerdere raadscommissies administrateur van de woningbouwvereniging "Huis en Erf", secretaris van de lagere landbouwschool, secretaris van de Piusstichting (het bestuur van de B.L.O.-school), bestuurslid van de R.K. Huishoudschool, lid van het plaatselijk comité tot steun van de R.K. Universiteit, bestuurslid van de Sint Vincentiusvereniging parochie Boschweg, secretaris van de Bioscoopcommissie, voorzitter van de harmonie Sint Cecilia, voordien was hij vanaf 1930 haar secretaris, secretaris van de Schijndelse muziekschool, secretaris van de Stichting "Bad Molenheide" en erelid van de plaatselijke voetbalvereniging.
Hij werd in 1955 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.