Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Bewerken van Jan Hubers (1872 – 1955)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox persoon
 
| naam          = Jan Hubers
 
| foto          =
 
| tekst          =
 
| volledige naam = Jan Hubers
 
| roepnaam      = Jan
 
| geboorteplaats = Schijndel
 
| geboortedatum  = 12 april 1872
 
| doopdatum      =
 
| overl.plaats  = Schijndel
 
| overl.datum    = 23 januari 1955
 
| partner(s)    = Catharina Vorstenbosch
 
| beroep(en)    = spoorwegambtenaar<br>
 
wisselwachter<br>
 
rangeerder
 
| bidprentje    =
 
| gedachtenisprent =
 
}}
 
 
 
== '''Jan Hubers (1872 – 1955)''' ==
 
== '''Jan Hubers (1872 – 1955)''' ==
  
Jan Hubers werd geboren op 12 april 1872 in Schijndel ([[Borne]]), zoon van [[Jacobus Hubers (1836 – 1909)|Jacobus Hubers]] geboren in Vught (1836 – 1909) van beroep dagloner/ spoorwegwachter en Helena Verhagen geboren in Schijndel (1842 – 1883), als derde kind in een gezin met twaalf kinderen waarvan er zes vroegtijdig overleden en twee dood werden geboren. Jan, van beroep spoorwegambtenaar/ wisselwachter, overleed op 23 januari 1955 in Schijndel.<br>
+
Jan Hubers werd geboren op 12 april 1872 in Schijndel, zoon van [[Jacobus Hubers (1836 – 1909)|Jacobus Hubers]] geboren in Vught (1836 – 1909) van beroep dagloner/ spoorwegwachter en Helena Verhagen geboren in Schijndel (1842 – 1883), als derde kind in een gezin met twaalf kinderen waarvan er zes vroegtijdig overleden en twee dood werden geboren. Jan, van beroep spoorwegambtenaar/ wisselwachter, overleed op 23 januari 1955 in Schijndel.<br>
  
 
Jan Hubers trouwde op 12 februari 1898 in Schijndel met Catharina Vorstenbosch.<br>
 
Jan Hubers trouwde op 12 februari 1898 in Schijndel met Catharina Vorstenbosch.<br>
Regel 30: Regel 11:
 
# Leonardus werd geboren op 14 juli 1901 in Liempde, trouwde op 19 mei 1927 in Sint Oedenrode met Antonia Maria Pijnenburg geboren in Sint Oedenrode (1905).
 
# Leonardus werd geboren op 14 juli 1901 in Liempde, trouwde op 19 mei 1927 in Sint Oedenrode met Antonia Maria Pijnenburg geboren in Sint Oedenrode (1905).
 
# Johanna Maria werd geboren op 10 november 1903 in Schijndel.
 
# Johanna Maria werd geboren op 10 november 1903 in Schijndel.
# Anna Antonia werd geboren op 26 juni 1905 in Schijndel ([[Venushoek]]), trouwde op 26 juni 1934 in Schijndel met Arnoldus Adrianus van de Wijdeven geboren in Drunen (1907).
+
# Anna Antonia werd geboren op 26 juni 1905 in Schijndel (Venushoek), trouwde op 26 juni 1934 in Schijndel met Arnoldus Adrianus van de Wijdeven geboren in Drunen (1907).
# Jacobus werd geboren op 4 oktober 1911 in Schijndel ([[Schoot]]), overleed op 6 juli 1930 in Schijndel.
+
# Jacobus werd geboren op 4 oktober 1911 in Schijndel (Schoot), overleed op 6 juli 1930 in Schijndel.
 
 
== '''Krantenartikelen''' ==
 
 
 
=== '''Gouden Bruiloften <ref>Schijndelse Krant 6 februari 1948</ref>''' ===
 
 
 
1948 schijnt het jaar van Gouden Bruiloften te worden.
 
Nog maar enkele weken geleden waren er twee Gouden paartjes en nu zijn er weer twee en nog wel op dezelfde dag, en in dezelfde buurt. Aan
 
het spoor zal er nu op een paar plaatsen gesierd moeten worden.<br>
 
15 Febr. a.s. is het nl. 50 jaren geleden, dat J. Hubers en Ca. Vorstenbosch in het huwelijk traden. <br>
 
De oudere garde kent Jan wel het beste van het [[Station Schijndel|station]] alhier, waar hij jaren dienst heeft gedaan als arbeider rangeerder. Ja velen zijn er niet meer over van de oudgedienden van de N.B.D.S., maar vooral zij die in de omgeving van het spoor wonen zien met lede ogen aan, hoe het eens zo drukke lijntje met zijn D-treinen op Duitsland zoetjesaan opruimt. Jan heeft de hele dag de kijk op de [[Duits Lijntje|spoorlijn]] en ondanks dat zijn huis geheel werd weggebombardeerd en nu ín een noodschuurtje zit, blijft hij opgeruimd en kan nog wel dagen over „het spoor”’ praten. Naar wij vernemen zit de buurt niet stil, evenmin als het oude spoorwegpersoneel uit Schijndel en deze allen zullen het voor het Gouden Paar een onvergetelijke dag maken. <br>
 
Het feest wordt gevierd op Dinsdag 17 Febr. en wel op [[Stationsstraat|Stationstraat]] 68.
 
 
 
=== '''Gouden Kroonfeesten <ref>Schijndelse Krant 27 februari 1948</ref>''' ===
 
 
 
Twee Gouden Paren in een week is wel een zeer zeldzame bijzonderheid. Daarbij woonden ze beiden nagenoeg in dezelfde buurt, zodat het een geweldig feest was [[Rooiseweg|„op de Rooyse Dijk”]]. De buurten aan beide zijden van „het spoor” hadden gezorgd voor een juiste versiering en alle nog-overgebleven-vlaggen verhoogden de feestelijke aanblik. <br>
 
Dinsdag was het echtpaar Hubers - v. d. Vorstenbosch aan de beurt om God te danken voor hun langdurige echtvereniging. Ook zij werden ter kerke gereden waarbij de auto door een zestal bruidjes werd getrokken. De stoet werd echter geopend door een viertal kleine conducteurtjes want Jan was vroeger aan „het Spoor”. Natuurlijk, was ook de afd. Schijndel van St. Raphael vertegenwoordigd en vormde het geheel een keurige stoet. Na de Mis moesten de nodige handjes worden geschud want ook krasse echtpaar ondervond een overweldigende belangstelling.
 
Ook de geestelijke en wereldlijke autoriteiten zijn beide dagen persoonlijk naar de feesthoek getrokken en complimenteerden de feestelingen. Wie het ook druk had? [[Koninklijke Harmonie Sint Cecilia|De harmonie]] die elke avond om 7 uur een serenade bracht en daardoor bijdroeg de algemene feestvreugde te vergroten. Dat er duchtig gefeest is kan men begrijpen maar dat mag ook wel bij zo’n gelegenheid.
 
  
 
[[Categorie:Hubers|Jan]]
 
[[Categorie:Hubers|Jan]]
 
[[Categorie:Spoorwegbeambte]]
 
[[Categorie:Spoorwegbeambte]]
[[Categorie:Bruiloften/Jubilea]]
 
 
{{DEFAULTSORT:Hubers}}
 
{{DEFAULTSORT:Hubers}}
{{appendix}}
 

Al uw bijdragen aan Schijndelwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Schijndelwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)