Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

De heemkundekring Schijndel

Uit Schijndelwiki
Versie door Jovanderaa (overleg | bijdragen) op 20 dec 2022 om 15:06 (Beveiligde "De heemkundekring Schijndel" ([Bewerken=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet) [Hernoemen=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet)))
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

HEEMKUNDEKRING SCHIJNDEL

De Heemkundekring Schijndel verzamelt, bestudeert en documenteert het verleden van Schijndel. Verder zien wij het als ons doel om deze kennis over het verleden van Schijndel te vergroten en door te geven. Op deze manier hopen wij een zo breed mogelijke belangstelling te krijgen voor de historie van Schijndel.


Dit doen we door het vastleggen en openbaar maken, zowel op schrift als digitaal, van foto’s, films, verzamelingen, studies en onderzoeken zodat de kennis voor toekomstige generaties bewaard blijft. Ook organiseren we cursussen, lezingen, excursies en tentoonstellingen. Aan de gemeente geven we advies over heemkundige en archeologische aspecten van landschap- en cultuurbehoud en verder wedijveren we voor behoud en bescherming van waardevolle historische, monumentale en cultuurhistorische panden.

Bent u geïnteresseerd in het werk van de Heemkundekring Schijndel neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website: Klik hier of loop eens binnen op de Heemkamer. Hier zijn op dinsdag van 10.00 tot 12.00 mensen aanwezig die uw vraag kunnen beantwoorden of kunnen doorverwijzen naar een vertegenwoordiger van een werkgroep. Ook kunt u contact opnemen met ons secretariaat, Kijk hier voor meer informatie.

Heemkamer.jpg
Vrije inloop Heemkamer Schijndel
De Heemkamer aan de Steeg 9 te Schijndel is elke dinsdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur de ontmoetingsplek voor iedereen die mee wil doen met het completer maken van de Schijndelse Historische Encyclopedie.

Tijdens de inloopuren is het mogelijk vragen en verzoeken over SchijndelWiki
aan de aanwezige leden van heemkundekring Schijndel
voor te leggen of historisch materiaal ter scanning aan te bieden.


U hoeft geen afspraak te maken, u kunt zo binnenlopen.