Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

De heemkundekring Schijndel

Uit Schijndelwiki
Versie door C.bogmans (overleg | bijdragen) op 3 nov 2019 om 17:04 (Nieuwe pagina aangemaakt met '==HEEMKUNDEKRING SCHIJNDEL== De Heemkundekring Schijndel verzamelt, bestudeert en documenteert het verleden van Schijndel. Verder zien wij het als ons doel om de...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

HEEMKUNDEKRING SCHIJNDEL

De Heemkundekring Schijndel verzamelt, bestudeert en documenteert het verleden van Schijndel. Verder zien wij het als ons doel om deze kennis over het verleden van Schijndel te vergroten en door te geven. Op deze manier hopen wij een zo breed mogelijke belangstelling te krijgen voor de historie van Schijndel.


Dit doen we door het vastleggen en openbaar maken, zowel op schrift als digitaal, van foto’s, films, verzamelingen, studies en onderzoeken zodat de kennis voor toekomstige generaties bewaard blijft. Ook organiseren we cursussen, lezingen, excursies en tentoonstellingen. Aan de gemeente geven we advies over heemkundige en archeologische aspecten van landschap- en cultuurbehoud en verder wedijveren we voor behoud en bescherming van waardevolle historische, monumentale en cultuurhistorische panden.

Bent u geïnteresseerd in het werk van de Heemkundekring Schijndel neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website: Klik hier of loop eens binnen op de Heemkamer. Hier zijn om woensdag van 10.00 tot 12.00 en op vrijdag van 14.00 tot 16.00 mensen aanwezig die uw vraag kunnen beantwoorden of kunnen doorverwijzen naar een vertegenwoordiger van een werkgroep. Ook kunt u contact opnemen met ons secretariaat, Kijk hier voor meer informatie.