Welkom op Schijndelwiki - de encyclopedie voor Schijndel

U kunt ons steunen door lid van de Heemkundekring Schijndel te worden.

Klik HIER om lid te worden

Iedere dinsdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in de heemkamer: Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9 g, Schijndel.

Categorie:Fotoarchief

Uit Schijndelwiki
Versie door Jovanderaa (overleg | bijdragen) op 20 dec 2022 om 15:05 (Beveiligde "Categorie:Fotoarchief" ([Bewerken=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet) [Hernoemen=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet)))
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Algemeen

De Audiovisuele werkgroep van De heemkundekring Schijndel draagt zorg voor de verzameling, opslag, documentatie, presentatie, van historisch fotomateriaal uit de gemeente Schijndel. Het Fotoarchief bevat een groot aantal collecties van (ex) inwoners van de gemeente Schijndel en van diverse fotografen, die er hun werkgebied hadden. Het fotomateriaal, dat wordt aangeboden, wordt gedigitaliseerd in het Digitaal Archief opgeslagen en via SchijndelWiki breed- en gebruikersvriendelijk toegankelijk gemaakt.

Auteursrechten

In veel gevallen wordt het aangeboden bronmateriaal GEEN eigendom van de heemkundekring maar krijgt de heemkundekring wel het gebruikersrecht en/of publicatierecht van de digitale kopie. Het is daarbij niet in alle gevallen duidelijk of het aangeboden materiaal vrij is van intellectueel eigendomsrecht (IE). Mocht u een foto in het Digitaal Archief aantreffen waarop naar uw mening nog auteursrechten rusten, laat het ons dan weten dan zullen we zo spoedig mogelijk actie ondernemen.

Kwaliteit

De kwaliteit van het aangeboden fotomateriaal was niet altijd van een hoog niveau. Bovendien werden de eerste foto’s in de negentiger jaren van de twintigste eeuw gescand en toen stond de scantechnologie nog in de kinderschoenen. De Audiovisuele werkgroep streeft ernaar de foto’s, die van slechte kwaliteit zijn, op termijn te vervangen. Mocht u een slechte foto in het fotoarchief zien, terwijl u zelf een betere versie van die foto in uw privécollectie beschikbaar hebt, dan houden wij ons aanbevolen.

Deze categorie bevat geen pagina’s of media.